Elhagyta Thaiföldet a Pabuk trópusi vihar

2019.01.05. 12:16

Elhagyta Thaiföldet szombaton a Pabuk trópusi vihar, amely legkevesebb egy ember halálát és jelentős anyagi károkat okozott.

A vihar miatt turisták ezrei rekedtek pénteken a Thai-öböl szigetein, bezárt több repülőtér és kikötő. A hatóságok a déli tartományokban biztonságos helyre menekítettek csaknem 29 ezer lakost.

A halálos áldozat, akiről már pénteken is beszámoltak a hírügynökségek, egy halász volt.

Szombaton a Kyodo hírügynökség a helyi médiára hivatkozva azt írta, hogy Nakhonszithammarat tartományban meghalt öt ember a vihar következtében, de részleteket nem közölt.

Harminc éve először csapott le trópusi vihar a monszunidőszakon kívül erre a turisták által igen kedvelt területre. Tájfunná azonban nem erősödött, szombaton elkezdett csendesedni, a vihar szeme már az Andamán-tenger felett járt,és újraindulhatott a forgalom a légi és a tengeri kikötőkben, ismét kifuthattak a halászhajók.

Az AP hírügynökség szerint a vihar megkímélte a legnépszerűbb idegenforgalmi helyeket, a turisták által kevésbé látogatott lakott területeken okozott jelentősebb károkat: tönkretett házak, elszakított villanyvezetékek jelzik a nyomát több déli tartomány keleti partjain.