Együtt tüntetett az Európai Bizottság épülete előtt, a Robert Schuman téren a bukott balliberális ellenzék valamennyi pártja és a hazánkat elítélő Soros-Sargentini jelentés összeállítója, Judith Sargentini holland szélsőbaloldali európai parlamenti képviselő. A magyarellenes rendezvényt az MSZP-s Ujhelyi István EP-képviselő által alapított Radikális Európai Demokraták (RED) nevű álcivil csoportosulás szervezte. A rendezvény óriási kudarcnak bizonyult, csupán egy maroknyi ember volt kíváncsi a Magyarországot és a magyar embereket gyalázó beszédekre. 

Érdektelenségbe fulladt a sorosisták brüsszeli tüntetése, a megmozduláson alig néhány személy vett részt.

A rendezvény szervezőjéről, a Radikális Európai Demokratákról eddig nem sokat lehetett hallani, a honlapjuk végigböngészése után határozottan kijelenthető, hogy egy tipikus, pénznyelő álcivil szervezetről van szó.

A mai ellenzéki bohóckodás Facebook-oldala alapján a Radikális Európai Demokraták alapítója egy no name figura, egy bizonyos Mester Barnabás, a szervezet honlapján viszont azt írja, hogy Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő alapította.

Nem meglepő módon a csoport rövidítése a RED, az angol nyelven a nemzetközi baloldal színére, a vörösre utal.

Brüsszelben az eső enyhén szemerkélt, ezért Sargentini esernyővel érkezett. A magyarellenes rendezvény annyira szervezetlen volt, hogy még a molinó tartására is nehezen találtak embert.

A nagyjából 40 perces eseményen a tervezettel ellentétben először nem a hazánkat elítélő Judith Sargentini, a szélsőbaloldali Zöldek frakciójának EP-képviselője szólalt fel, hanem Mester Barnabás.

Beszédében először „sztárnak" nevezte Sargentinit, majd a nemzeti öntudatot „beteg jelenségnek" minősítette.

A vörösök tehát még mindig így vélekednek a magyar emberek nemzeti öntudatáról.

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője semmi érdekes dolgot nem mondott, csupán szokásához híven brüsszelita közhelyeket ismételgetett az európai identitásról, amit persze nem definiált.A dögunalmas felszólalása végén ő is megdicsérte a szélsőbaloldali holland politikust.

Aztán következett a balliberális oldal új „sztárja", Judith Sargentini.

Beszédében először méltatta a megjelent ellenzéki pártok politikusait.

Utána elkezdte isteníteni az általa összeállított Soros-Sargentini jelentést, és gyalázta hazánk kormányát.A végén megdicsérte a magyarországi álcivil szervezeteket, a fake news médiát és természetesen a migránsokat.

Németh Balázs, a Momentum nevű viccpárt tagja kijelentette, hogy szerinte a magyar kormány nem európai.

Ezután Brüsszel bevándorláspárti politikáját dicsérte, és Budapest, illetve a magyar emberek bevándorlásellenes álláspontját kritizálta.Az önálló gondolatokkal nem rendelkező majdnem politikus végül egy lila színű füstgránáttal hadonászott.

Az LMP-s Kendernay János - aki a hazai kudarcai után a német Zöldek EP-listájára szeretett volna rákerülni, de ez nem jött össze neki - az éghajlatváltozással kapcsolatos közhelyeket leszámítva nem mondott semmi lényeges dolgot.

Kifejtette, hogy véleménye alapján nem a migráció a legfőbb problémája Európának, hanem az éghajlatváltozás. Aztán a magyar kormány határvédelemre irányuló politikáját kritizálta. Végül a szélsőbaloldalra jellemző módon elég zavarosan a munkások és diákok közti nem létező szolidaritásra hivatkozott, anélkül, hogy ezt kontextusba helyezte volna.

A felszólalásának így végképp nem volt sok értelme.

Jávor Benedek, a Párbeszéd nevű nullaszázalékos párt EP-képviselője végül nem jelent meg a rendezvényen, az üzenetét egyik kollégája, Papp Roland olvasta fel.

A dolog lényege az volt, hogy a magyar kormány munkahelyteremtésre irányuló politikáját gyalázta, illetve megdicsérte a formálódó ellenzéki összefogást, azaz a Gyurcsány-Jobbik koalíciót.

Jávor kollégája a végén ráhangolt az európai parlamenti választási kampányra.

Ő – a többiekkel ellentétben – legalább bevallotta, hogy ez egy kampányrendezvény volt.

Utolsóként Molnár Csaba, DK-s európai parlamenti képviselő szólalt fel. Gyurcsányista gyökereit nem meghazudtolva kijelentette, hogy szerinte nem számít az identitás. Ez a Soros György által ihletett mondat nyilvánvalóan arra vonatkozik, hogy fel kell számolni az európai emberek identitását, mert így könnyebben meg lehet őket törni, hiszen egy identitásától megfosztott maszlag sokkal inkább elfogadja a migránsok betelepítését.

Ha valakinek még voltak kétségei, akkor ebből a mondatból kitűnik, hogy ez a végcél.

Molnár a legnagyobb hazugságát a végére tartogatta. Azt mondta ugyanis, hogy a magyar emberek többsége Magyarország helyett egy Európai Egyesült Államokban akar élni. (Természetesen minden kutatás ennek az ellenkezőjét bizonyítja.)

Annak ellenére is, hogy az ellenzék tüntetése érdektelenségbe fulladt, egyértelműen kijelenthető: az európai parlamenti választási kampány részének tekinthető az akciójuk.

A májusi EP-választásokon a bevándorlásellenes és a bevándorláspárti erők fognak megmérkőzni. A külföldi érdeket képviselő, Soros György által pénzelt balliberális pártok ma is bebizonyították, hogy a bevándorláspárti erők oldalán állnak.

Még sok ilyen bevándorláspárti, magyarellenes rendezvényre kerül majd sor az elkövetkezendő hónapokban, Brüsszelben, Strasbourgban és várhatóan Budapesten is.