Ausztria elismerte: alulképzettek a migránsok

Illegális bevándorlás - Ausztria
Németországi belépésre váró bevándorlók a határ osztrák oldalán lévő Hangingban
Vágólapra másolva!
A bevándorláspárti erők a migrációs válság idejében azt terjesztették, hogy a bevándorlók képzettek. Az AMS, azaz az osztrák munkaügyi hivatal azonban most kénytelen volt módosítani korábbi becslését, és hivatalosan is beismerték, a bevándorlók több mint fele csak az általános iskolát járta ki.
Vágólapra másolva!

A 888.hu a Kronen Zeitungra hivatkozva számolt be arról, hogy az AMS kénytelen volt korrigálni saját magát, és beismerték, hogy

a migránsok sokkal alulképzettebbek, mint azt korábban gondolták.

A munkaügyi hivatal adataiból kiderült, hogy 2018-ban 32 ezer munkanélküli bevándorló élt Ausztriában. Közülük hatvan százalék a fővárosban. A 32 ezer illegális bevándorló zöme Szíriából, Afganisztánból, Iránból, Irakból és Oroszországból (Csecsenföld, Dagesztán) származnak.

Forrás: MTI/EPA/Peter Kneffel

Közel 28 ezer emberből csupán 10 százalék rendelkezik felsőfokú végzettséggel, 67,8 százalékuk pedig csak az általános iskolát járta ki. A származást figyelembe véve az is kiderült, hogy az afgánok 87,2 százalékának csak a nyolc elemije van meg. Így kimondhatjuk,

hogy az afgánok a legképzetlenebbek.

A szírek 59,7 százaléka pedig csak az általános iskolát végezte el, 12,6 százalékuk viszont eljutott az egyetemig, főiskoláig.

A legképzettebb bevándorlók Iránból érkeztek Ausztriába, de ők viszonylag kevesen vannak.