Vádat emeltek a késelő migráns ellen

Tüntetés Németországban, szélsőjobboldali tüntetők, 2018.08.27.
Chemnitz, 2018. augusztus 27. Szélsőjobboldali tüntetők "Bűnöző külföldiek, kifelé!" feliratú transzparenssel tiltakoznak a kelet-németországi Chemnitzben két nappal ezelőtt történt gyilkosság miatt 2018. augusztus 27-én. A chemnitzi rendőrség és az ügyészség korábban arról tájékoztatott, hogy a belvárosban tartott szabadtéri fesztivál szombati programjai után, éjjel összetűzésbe keveredett egy csoport "különböző nemzetiségű férfi". Egy ember életét vesztette, ketten súlyos sebesüléseket szenvedtek. Az emberöléssel egy 23 éves szíriai és egy 22 éves iraki állampolgárt gyanúsítanak. (MTI/EPA/Filip Singer)
Vágólapra másolva!
A tavaly augusztus 26-i chemnitzi gyilkosság egyik gyanúsítottja ellen vádat emelt a német ügyészség. A szíriai Alaa S. társát, az iraki Farhad A.-t még körözik. A késes támadásban egy ember meghalt, egy másik súlyosan megsérült.
Vágólapra másolva!

Vádat emeltek kedden a tavalyi chemnitzi gyilkosság egyik feltételezett elkövetője, a szíriai Alaa S. ellen Németországban.

A Chemnitzben augusztus 26-án történt késelés demonstrációk sorozatát robbantotta ki.

A szíriai migránst Daniel Hillig megölésével vádolják, emellett gyilkossági kísérlet és testi sértés miatt is vádat emeltek ellene.

A gyilkosság egy másik gyanúsítottját, az iraki Farhad A.-t még nem kapták el a német hatóságok, nemzetközi körözést adtak ki ellene.

Tüntetők „Bűnöző külföldiek, kifelé!” feliratú transzparenssel tiltakoznak Chemnitzben Forrás: MTI/EPA/Filip Singer

A német ügyészség közölte, a nyomozás során több mint száz szemtanút kérdeztek ki, aminek segítségével a rendőrség megállapította, hogy a támadás előtt az iraki gyanúsított összeszólalkozott a német áldozattal. Alaa S. később keveredett bele a vitába. Az ügyészség szerint úgy tűnik,

a szíriai és az iraki migráns is megszúrta a német férfit a karján és a mellkasán, valamint egy másik németet is megszúrtak, súlyos sebesüléseket okozva neki.

Azt azonban nem tudták megállapítani, mi váltotta ki a vitát.

Az ügyben vádat emelhetnek még egy harmadik férfi, az iraki Yousif A. ellen is. A férfit rövid időre őrizetbe helyezték, de szeptemberben elengedték, mert nem volt akkor elegendő bizonyíték ellene. Egyelőre nem világos, mennyire volt köze a történtekhez.