Újabb migránst vettek őrizetbe a párizsi terrortámadás miatt

párizs merénylet terrizmus bomba halott
Rendőrök a párizsi Bataclan koncertterem közelében, miután merénylők az épületben mintegy száz embert ejtettek túszul. 2015. november 13-án a francia fővárosban elkövetett terrorcselekmények éjfélig legalább 60 halálos áldozatot követeltek.
Vágólapra másolva!
A belga szövetségi ügyészség megerősítette, hogy egy újabb migráns hátterű embert tartóztattak le a 2015 novemberében, Párizsban elkövetett terrortámadásokkal összefüggésben Belgiumban, aki a gyanú szerint fegyverekkel, köztük Kalasnyikov gépkarabélyokkal látta el a hét helyszínen, 130 ember halálát okozó támadásokat végrehajtó dzsihadistákat.
Vágólapra másolva!

A beszámolók szerint a Brüsszelben élő, migráns hátterű „belga” dzsihadisták egyik fellegvárának tartott kelet-belgiumi Verviers-ből származó Mohamed E.-t közvetlenül karácsony előtt fogták el – írja a 888.hu.

Rendőrök a párizsi Bataclan koncertterem közelében, miután merénylők az épületben mintegy száz embert ejtettek túszul. 2015. november 13-án a francia fővárosban elkövetett terrorcselekmények 130 halálos áldozatot követeltek Forrás: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Terroristacsoportban való részvétellel, tiltott fegyverkereskedelemmel, fegyvertartással vádolják, valamint azzal, hogy

közvetlen felelőssége van a 2015 novemberében, Párizsban elkövetett terrortámadásokban.

Mohamed E. közvetlen kapcsolatban lehetett azzal a Mohamed Bakkalival, akit a terrortámadások után néhány héttel vettek őrizetbe annak vádjával, hogy logisztikai támogatást nyújtott a párizsi terrortámadások feltételezett főszervezőjének, Salah Abdeslamnak, valamint

segítséget nyújtott a terroristáknak abban, hogy a fegyvereket Franciaországba szállította.

Ő volt az is, aki hamis iratokat használva több lakást bérelt, amelyek rejtekhelyül szolgáltak a későbbi elkövetőknek.

2015. november 13-án Párizsban hét helyszínen követtek el muszlim migránsok merényleteket, ezekben 130 ember halt meg.