Már négy halottja van a párizsi robbanásnak

2019.01.13. 14:57

Négyre emelkedett a párizsi gázrobbanás halálos áldozatainak száma, miután a romok alatt kutató tűzoltók vasárnap egy nő holttestet találtak – jelentette be a párizsi ügyészség.

Szombat reggel gázrobbanás történt Párizs központi, kilencedik kerületi negyedében, egy Trevise utcai földszinti pékségben, egy saroknyira a Folies-Bergere színháztól. Utána tűz keletkezett, és a bolt teljesen kiégett.Vasárnap reggel a tűzoltóság és az ügyészség azt közölte, hogy eltűnt egy fiatal nő, aki a pékség feletti lakásban élt, és még mindig keresik a mentőalakulatok. Valószínűleg őt találták meg, bár a holttestet még nem azonosították– közölték a nyomozásra rálátó források.

A robbanás ereje akkora volt, hogy felborultak és lángra lobbantak a közelben parkoló autók, kitörtek a távolabb lévő épületek ablakai, kirakatai isForrás: AFP/Thomas Samson

A robbanás következtében mintegy ötven ember sérült meg, közülük tízen súlyosan. A halottak között volt két tűzoltó és egy spanyol turista, egy nő, aki férjével együtt volt Párizsban. 

A súlyos sérülteket mentőhelikopterrel szállították kórházbaForrás: AFP/Ludovic Marin

A párizsi tűzoltók adománygyűjtő akciót kezdtek két halott társuk családjának megsegítésére. Vasárnap délig több mint 12 ezer euró gyűlt össze.

A robbanás pillanatában már a helyszínen volt egy tűzoltócsapat, amelyet azért hívtak ki az ott lakók, mert gázszivárgást éreztek.A detonáció nagy erejére utal, hogy felborultak és lángra lobbantak a közelben parkoló gépkocsik, kitörtek a távolabb lévő épületek ablakai is keretestül. Épülettörmelék és üvegszilánkok borították el az utcát.

A pékség felett lakók korábban gázszagot éreztek, ezért hívták ki a tűzoltókatForrás: NurPhoto/Emily Molli/NurPhoto/Emily Molli

A robbanás idején a pékség zárva volt. A rendőrség lezárta az utcát, és evakuálta az embereket a környékbeli épületekből.

Forrás: AFP/Thomas Samson

A baleset helyszínét felkereste Édouard Philippe miniszterelnök, Christophe Castaner belügyminiszter és Anne Hidalgo párizsi polgármester is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK