Újabb gázrobbanás történt Oroszországban

2019.01.14. 07:42

Ez alkalommal a Rosztovi terület egyik lakóházában történt hatalmas erejű gázrobbanás, ahol egy ember meghalt, és további hat lehet még a romok között.

A helyi katasztrófavédelem beszámolója szerint az eset Sahti városában történt. A négy romba dőlt lakásban 14-en laktak, köztük 3 gyerek.

Hét embert kimentettek, a halottra az épület 9. szintjén bukkantak a tűzoltók.

Két érintett lakás a 9. szinten, míg másik kettő a nyolcadikon volt a 72 lakásos lakóházban, amelynek 140 lakóját átmeneti szálláson helyezték el.

A Sahtiban történt gázrobbanásban eddig egy holttestet találtak, másik hat eltűnt ember után még kutatnakForrás: Orosz Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma


Oroszországban gyakoriak a gázrobbanások a lakóházakban, ezek oka rendszerint a biztonsági előírások be nem tartása, a karbantartás hiánya, valamint az, hogy nem megfelelő a hatósági ellenőrzés mértéke.

Legutóbb szilveszterkor történt gázrobbanás az Urál déli részén fekvő Magnyitogorszkban egy sorházban. A 12 lépcsőházból álló paneltömb még 1973-ban épült. A robbanás következtében az egyik lépcsőház fele a 10. emelettől a földszintig teljesen leomlott.

Az oroszországi Magnyitogorszkban 2019. január 1-jén történt gázrobbanásban harminckilencen haltak megForrás: MTI/EPA/Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma

A lépcsőház 48 lakásában hivatalos adatok szerint összesen 120 ember volt bejelentve. A hatóságok adatai szerint 26 lakás omlott össze teljesen a robbanás után, ezekben hivatalosan 46-an laktak. Többtucatnyi embert sikerült élve kimenteni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK