Trumpot támogatja az amerikai választók többsége a határkerítés ügyében

mexikói- amerikai határ
Az amerikai határőrök könnygázt vetnek be, hogy visszaszorítsák a határt ostromlókat a mexikói-amerikai határkerítés mexikói oldalán, Tijuana városnál 2018. november 25-én. Tijuanában az Egyesült Államokba igyekvő közép-amerikai bevándorlók többezres csoportja várakozik, hogy átjusson az amerikai oldalra. November 26-ra virradóra ismét megnyitották az amerikai-mexikói határt, a mexikói oldalon a tijuanai hatóságok letartóztatták a határt megostromló migránsokat.
Vágólapra másolva!
A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint az amerikai szavazók többsége Donald Trump amerikai elnökkel ért egyet a déli határkerítés megépítésével kapcsolatban, ugyanis biztonsági kérdésnek tekintik az ügyet - olvasható a Breitbart oldalán.  
Vágólapra másolva!

Tavaly novemberben közel 52 ezerhez közelített az illegális határátlépések száma az Egyesült Államokban, amely a novemberi hónapot tekintve a legmagasabb szám 2006 óta. Előrejelzések szerint az idei évben akár 600 ezren is átléphetik illegálisan az amerikai határt, miközben a jelenség kapcsolatban áll a drogkereskedelemmel is.

Tavaly példátlan módon drogtúladagolás következtében 72 287 amerikai lakos halt meg,

ebből majdnem 50 ezer embernek a halálát heroin vagy fentanil okozta.

Az amerikai média nagy része és a demokrata párti politikusok szerint kitaláció, hogy a déli határnál bármiféle válság lenne.

Ez a kommunikáció kísértetiesen hasonlít a 2015-ös migrációs hullám kezdetére, amikor is Magyarországon az ellenzék hazugságnak nevezte, hogy bármiféle krízis lenne, és "álproblémának" nevezte az eseményeket.

A Quinnipiac University Poll - mely egy közvélemény-kutatási központ a Quinnipiac Egyetemen, Connecticut államban - legfrissebb felmérése szerint az amerikai szavazók többsége egyetért azzal, hogy "biztonsági válság" állt elő a déli határnál.

Az amerikai határőrök könnygázt vetnek be, hogy visszaszorítsák a határt ostromlókat a mexikói-amerikai határkerítés mexikói oldalán, Tijuana városnál 2018. november 25-én Forrás: MTI/EPA/EFE/David Guzmán

A republikánusok 86, összességében pedig a megkérdezettek 54 százaléka ért egyet az amerikai elnökkel. Egy Ryan James Girdusky (író, politikai tanácsadó) által közzétett Twitter-bejegyzés szerint a demokratákon és a fekete szavazókon kívül többségben vannak azok, akik szerint válságos a helyzet a déli határ mentén.

Amint az Origo is már többször beszámolt róla, az Amerikai Egyesült Államokban jelenleg részleges kormányzati leállás van érvényben, ugyanis a demokraták nem hajlandók megszavazni a Szenátusban a déli határkerítés megépítésének 5,6 milliárd dolláros költségét. Ha nem tudnak megegyezni a közeljövőben, nem kizárt, hogy Trump elnök rendkívüli állapotot fog bevezetni az országban.