Donald Trump saját pénzén rendelt ételt a fogadásra a Fehér Házba

Donald Trump, hamburger, Fehér Ház
Vágólapra másolva!
Donald Trump amerikai elnök banketten fogadta az amerikai főiskolai futballbajnokság győztes csapatát, a Clemson Tigerst. Mivel a Fehér Ház személyzetének többsége a kormányzati leállás miatt kényszerszabadságon van, az elnök 300 hamburgerrel, sült krumplival és pizzával várta vendégeit. 
Vágólapra másolva!

Donald Trump imádja a hamburgereket, a vendégeinek szánt 300 hamburgert, valamint sült krumplit, pizzát és más finomságot is ő rendelte és fizette.

A több mint három hete tartó részleges kormányzati leállás miatt

a Fehér Ház személyzetének többsége szabadságon van,

ezért a McDonald's, a Burger King és a Wendy's gyorséttermi láncok ételeit kínálták az ezüsttálcákon.

"Van pizza, 300 hamburger, sok-sok sült krumpli, az összes kedvenc kajám" - mondta el Trump újságíróknak, miközben egy fehér házi alkalmazott meggyújtotta a gyertyákat az ebédlőben. "Amerikai gyorsételeket rendeltünk, én magam fizettem... Sok nagyon nagy ember jön vendégként, akik szeretnek enni, ezért úgy gondoltam, hogy mulassunk egy jót" - magyarázta.

- tette hozzá.

Trump a játékosokat fogadva közölte, hogy nem akarta elhalasztani az eseményt a hivatalok munkájának újraindulása utánra, amely az eddig leghosszabb az Egyesült államok történetében.

Hétfőn lépett 24. napjába a részleges kormányzati leállás az Egyesült Államokban, mivel a felek hetek óta

nem tudnak megállapodni abban, hogy a kormányzati működésre megszavazott költségvetés tartalmazza-e az amerikai-mexikói határra tervezett fal 5,7 milliárd dolláros építési költségeit.

Donald Trump elnök ragaszkodik az igen költséges fal felépítéséhez, a törvényhozás demokrata párti vezetői azonban csak arra hajlandók, hogy a költségvetés megszavazása és valamennyi kormányzati hivatal munkájának újraindulása után tárgyaljanak a határfalról.

A szövetségi kormányzat mintegy negyede nem működik. Csaknem 800 ezer kormányzati alkalmazott dolgozik fizetés nélkül, és közülük 380 ezret kényszerszabadságra küldtek.