Olasz hatóságok ember- és cigarettacsempészeket tartóztattak le Olaszországban. Ezek mellett jelentős mennyiségű drogot is találtak a csempészeknél.

Tizennégy ember- és cigarettacsempészt tartóztattak le Palermóban.

Az olasz hatóságok közölték, hogy a csempészeknek fejenként akár 3 ezer eurót (975 ezer forint) is kifizettek a migránsok egy helyért a 10-15 férőhelyes csónakokon, hogy Tunéziából Szicíliába jussanak.

A csempészek tunéziai és olasz állampolgárok. Egyikőjük ellen várhatóan kábítószer-kereskedelemért is vádat emelnek, mert 30 kilogramm hasist találtak nála.

A hírt közlő dpa német hírügynökség azt viszont nem tudatta, hogy milyen mennyiségben csempésztek cigarettát Tunéziából.

Illegális migránsok egy olasz kikötőbenForrás: MTI/EPA/ANSA/Orietta Scardino

Az így szerzet pénzt egy étterembe, egy hajógyárba, egy farmba és egyéb vagyontárgyakba fektették be, az együttes értékük meghaladja a 3 millió eurót (975 millió forintot).

Az említett ingatlanokat és vagyoneszközöket a rendőrség lefoglalta. Az olasz belügyminisztérium adatai szerint a tavaly Olaszországba érkezett 23 370 migráns csaknem egynegyede (22 százaléka) tunéziai állampolgár.