Sorosék utasítására manipulálták a megfulladt kisgyerek fotóját

Horizontal MIGRATION AND IMMIGRATION REFUGEE BEACH CHILD CORPSE POLICE OFFICER POVERTY DISPLACED PERSONS DROWNING CONSQUENCES OF WAR SEA
GRAPHIC CONTENT A Turkish police officer carries a migrant child's dead body (Aylan Shenu) off the shores in Bodrum, southern Turkey, on September 2, 2015 after a boat carrying refugees sank while reaching the Greek island of Kos. Thousands of refugees and migrants arrived in Athens on September 2, as Greek ministers held talks on the crisis, with Europe struggling to cope with the huge influx fleeing war and repression in the Middle East and Africa. (Photo by Nilufer Demir / DOGAN NEWS AGENCY / AFP)
Vágólapra másolva!
Manipulálták egy a török parti vizeken megfulladt migráns kisfiú fotóját annak érdekében, hogy a kontinensre irányuló migrációs hullám iránt részvétet és rokonszenvet keltsenek - írja a Ripost. A lap a DC Leaks iratai alapján azt írja: Soros György beosztottja adott utasítást a kőkemény manipulációra. A történet tökéletesen megmutatja, hogyan működik Soros hazug propagandagyára: semmi sem szent az amerikai milliárdosnak.
Vágólapra másolva!

Éppen ma írtuk meg, hogy milyen módszerekkel manipulálták Soros György bizalmasai a migrációs válságról szóló híreket. Cikkünkben beszámoltunk róla, hogy Gregory Maniatis rendszeresen jelentett főnökének. Egyik ilyen "riportjában" az olvasható, milyen képbeállítást javasol ahhoz, hogy az európai emberek megsajnálják a szíriai menekülteket, és minél többen be akarják fogadni őket. Úgy látta, ehhez a legmegfelelőbb módszer terhes nőkről, és gyermekekről készült fotókat mutogatni. Ennek kapcsán most a Ripost elevenített fel egy 2015-ös történetet arról, hogyan működik Soros gátlástalan propagandagépezete.

Így működik Soros hazug propagandagyára

"Sokan emlékezhetnek arra a fotóra amelyen egy a tengerbe fulladt kisfiú holtteste volt látható a nagy migránsválság kellős közepén, a török tengerparton" - írja a Ripost.

A portál emlékeztetett arra, hogy a felvételről már 2015 őszén látszott, valami nincs rendben vele, manipulálhatták. Elsősorban azért, mert előkerült egy másik fénykép, amin látszott, hogy a kisfiú holttestét egészen máshol találták meg.

Ezzel olyan érzelmi hatást akartak elérni, hogy a világ támogassa a migránsok szervezett és üzemszerű, biztonságos betelepítését.

Csakhogy a holttest kegyeletsértő hordozgatásának folyamatát egy török fotós rögzítette.

Forrás: AFP/Nilufer Demir

Az esetre nemcsak a fotóknak köszönhetően derült fény, hanem maga a holttestet megtaláló Mehmet Ciplak őrmester is elszólta magát. Egy alkalommal azt találta mondani, hogy a kisfiú élettelen holttestét egészen máshol, egy szűk sziklás öbölben találták meg.