Miközben a Soros György-közeli brüsszeli elit cinikusan elhallgatja a bevándorlásból fakadó súlyos problémákat, a francia ellenzék vezére, a Republikánusok (Les Républicains -LR) elnöke, Laurent Wauquiez arra a tényre hívja fel a közvélemény figyelmét, hogy Franciaország nem tud több migránst befogadni és le kell állítani a tömeges bevándorlást. Ennek érdekében Wauquiez népszavazást rendezne.

Twitter-üzenetében a népszerű ellenzéki politikus megemlíti, hogy csak 2018-ban 255 ezer új migráns érkezett az országba, több mint 122 ezer menedékjogi kérelmet terjesztettek be, ami történelmi rekordnak számít.

Wauquiez mindenkit arra emlékeztet, hogy miközben a bukott szocialista miniszterből lett bevándorláspárti államfő, Emmanuel Macron szerint a migráció egy nagy lehetőség a franciák számára, az ország eljutott arra a pontra, amikor már nem tud több migránst befogadni.

A migráció leállítása érdekében egyébként a sárgamellényesek mellett a teljes francia jobboldal felsorakozott, de kérésüket a bevándorláspárti Macron és a baloldali, liberális összetételű kormánya teljes mértékben figyelmen kívül hagyta.

Laurent WauquiezForrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Liponne

Szánalmas, de egyben jellemzője is a mai baloldali párizsi kormányzati politikának az, hogy még tavaly december elején Macron televíziós nyilatkozatban tett ígéretet arra, hogy a nemzetet leginkább érintő és érdeklő nagy témák közül a migrációt is meg fogja vitatni a francia emberekkel, mert ahogy akkor fogalmazott „szeretne megállapodásra jutni ebben a kérdésben a francia nemzettel".

Ezzel szemben néhány nap múlva kiderült, hogy Macronék a migrációról egyáltalán nem akarnak beszélni, tehát változatlanul az emberek feje fölött döntenek a további betelepítések ügyében.

Pontosan ezért emelte meg az elnök pártja az adókat.

Nadine Morano, a Republikánusok európai parlamenti képviselője, aki a Magyarországot igaztalanul, hazug módon megvádoló Soros-Sargentini jelentés ellen szavazott, a 2019-es francia költségvetés adatainak publikálásakor kimutatta, hogy az adóemelés, amely a sárgamellényes mozgalom kiindulópontja volt, pontosan a migráció költségeinek növekedését fedezi.

Ezzel nyilvánvalóan nem érthet egyet senki sem, kivéve, ha liberális vagy szocialista politikusról van szó (mint Macronék vagy az európai baloldal bukott képviselői), akiknek létérdekük a migráció fenntartása, mert már csak a migráns hátterű rétegből tudnak új szavazókat szerezni. Magyarán: Macronnak a politikai túlélés érdekében szüksége van a migrációra.

A Wauquiez által vezetett Republikánusok migrációval foglalkozó videóüzenetükben azt követelik, hogy a párizsi kormány az alábbi kérdésekben írjon ki népszavazást:

 • az Afrikából elinduló Soros-hajókat azonnal fordítsák vissza;
 • az illegálisan Franciaországba jutott migránsokat utasítsák ki, a Nemzetgyűlés évente szavazzon arról, hogy hány migránst fogadnak be az adott évben;
 • a „családi migráció" szigorú felülvizsgálata, azaz ne engedélyezzék minden migránsnak a családegyesítést;
 • az illegális migránsok ne kaphassanak francia állampolgárságot;
 • az állampolgárság megadásának feltételeit szigorítani kell, és aki francia állampolgár akar lenni annak el kell fogadni a köztársaság alapértékeit;
 • a 300 ezer illegális migráns azonnali kiutasítása;
 • a gyűlöletet szító migránsok azonnali kiutasítása;
 • a kettős büntetés bevezetése (azaz, aki bűncselekményt követ el, azt automatikusan utasítsák ki Franciaországból);
 • az illegális migráció elleni küzdelem finanszírozásának újragondolása;
 • az illegális munkavállalók elleni harc erősítése;
 • az állami orvosi ellátás felfüggesztése (a sürgősségi eseteket kivéve);
 • a migránsok csak három év után történő járulékfizetést követően részesedhessenek a szociális rendszer előnyeiből;

Thierry Thérard, a világ vezető konzervatív napilapjának, a Le Figarónak a publicistája az LCI televíziónak adott interjújában kiemelte, hogy a migrációról szóló vita és a migráció leállítása a sárgamellényesek mozgalmának egyik legfontosabb célkitűzése volt, mert az embereknek elegük lett abból, hogy 30 éve másról sem szól a közbeszéd és a politika, mint a migránsokról, az integrációjukról, miközben a francia emberekről a hatalom megfeledkezett.