Túl barátságos lett a szelfiző ördögszobor, meg akarnak szabadulni tőle

2019.01.16. 16:30

Bárgyún mosolyog és pózol a kamerának - többek között ezért nem tetszik a spanyolországi Segovia lakóinak az a Sátán-szobor, amit egy turisták által kedvelt helyen szeretnének majd kiállítani. A szobrász nem érti a felháborodást, a helyiek pedig félelmetes, visszataszító figurát követelnek. 

A Sátán-szobor ötletét egy segoviai legenda ihlette - idézte fel a BBC. Eszerint a város megépítésekor egy trükkel vették rá az ördögöt arra, hogy vízvezetéket építsen a településen. Ma többek között ezért a látványosságért látogatják a turisták a várost.

Jó hírét azonban beárnyékolja a barátságos szobor, amelyet a nyugdíjas orvos, José Antonio Abella tervezett. A helyiek petíciót indítottak, hogy megakadályozzák a szobor elhelyezését a városban. Eddig a lakók 10 százaléka mondta azt, hogy enneknincs helye a köztéren, mert gúnyt űz a keresztényekből. 

"Hihetetlen számomra, hogy az emberek többsége ilyen hevesen támadja a szobor ötletét. Szeretem ezt a várost, három évtizede élek itt. Azt reméltem, ez a munka tisztelgés lehet a város előtt. Pénzt nem kaptam a szobor kifaragására, csak a város iránti hála vezérelt. Képzelhetik, hogy ennek tükrében hogyan érzem most magam - mondta csalódottan a szobrász.

A város vezetője, Claudia de Santos azt ígérte, nem hagyja, hogy a munka kárba vesszen.