Fegyverkeznek a németek a migránsok miatt

autó terror 2016 december 19 berlin
Police officers inspect the truck that crashed into a christmas market at Gedächtniskirche church in Berlin, on December 19, 2016 killing at least nine people and injuring at least 50 people. Ambulances and heavily armed officers rushed to the area after the driver drove up the pavement of the market in a square popular with tourists, in scenes reminiscent of the deadly truck attack in the French city of Nice in July. / AFP PHOTO / John MACDOUGALL
Vágólapra másolva!
Tavaly is meredeken nőtt Németországban a fegyvertartási engedélyt kérők száma, ami egyrészt azt mutatja, hogy a németek nem érzik biztonságban magukat, másrészt azt, hogy nem bíznak abban, hogy az állam meg tudja őket védeni. A német rendőrség aggódik, hogy a sok fegyver ront a helyzeten, de megnyugtatni nem tudják az aggódó német polgárokat. Ahogy arról több cikkben is beszámoltunk, minden olyan országban jelentősen nőtt a bűncselekmények száma, ahova nagyszámú bevándorló érkezett. 
Vágólapra másolva!

A német belügyminisztérium adatai alapján a 2018. december 31-i állapot szerint 610 937 állampolgár kapott engedélyt olyan fegyverek tartására, mint gáz- és jelzőpisztolyok vagy paprikaspray, és olyan fegyverekre, amelyek nem okoznak halálos sérülést.

Az 53 377 darab engedély kiadása 9,6 százalékos emelkedést jelent 2017-hez képest.

A rendőrség szerint a növekedés a polgárok bizonytalanságát mutatja.

Az elmúlt években többszörösére nőtt a bűncselekmények száma Németországban, a rendőrség pedig nem tud mit kezdeni ezzel, ráadásul a politikai szándék sem egyértelmű. A Kölnben történt csoportos nemi erőszak, vagy a chemnitzi brutális gyilkosság mutatja, hogy a kormány nem akar erélyesen fellépni a migránserőszak ellen.

Jellemző, hogy a mainstream médiumnak számító Deutsche Welle oldalán olvasható cikkben a megszólaltatott baloldali szakértő nem a migránsok által elkövetett erőszakot, hanem Seehofer belügyminisztert és a bevándorlásellenes AfD-t teszi felelőssé a helyzetért, mondván pánikot keltenek.

A berlini terrortámadásban 12 ember halt meg Forrás: AFP/John Macdougall

Hamis biztonságérzet

Oliver Malchow, a német rendőrszakszervezet elnöke szerint a felfegyverzett állampolgárok növekvő száma hamis biztonságérzetet kelt, mint ahogy az önvédelem iránti nagyobb hajlandóság is. Mindkét tényező a jelenlegi helyzet eszkalációjához vezethet, a fegyvert tartók bűnözőkké is válhatnak. A rendőrség aggodalma érthető, az európai típusú demokráciákban ugyanis az erőszak állami monopólium, ugyanakkor ezért cserében a rendőrségnek meg is kell védenie a polgárokat.

Németországban az alapfegyverek megszerzésének feltétele a felnőtt korúság, a személyes és pszichológiai alkalmasság, a halálos fegyverek beszerzése viszont nem könnyű.

Mindenhol megnövekedett a bűnözés, ahol sok a migráns

Ahogy az Origo megírta, elszabadult a bűnözés azokban az országokban, ahol sok a migráns. Svédországban, főleg a fővárosban rengeteg a szexuális indíttatású támadás, nemi erőszak vagy a kézigránátos robbantás. Nem lehet elmenni amellett a tény mellett, hogy az ország negyede már migráns hátterű.

Az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban és Spanyolországban szinte mindennapossá váltak a különféle terrortámadások. A briteknél alig van már olyan nap, hogy ne késelnének meg valakit a nyílt utcán valamelyik nagyvárosban.

Franciaországban is fokozatosan romlik a helyzet. A Párizs közvetlen szomszédságában lévő Seine-Saint-Denis megye olyan szinten iszlámosodott el, hogy a rendőrség már alig mer bemenni bizonyos területekre, gyakorlatilag elvesztették az ellenőrzést, no-go zónák tömege jött létre. Ezt a nemrég lemondott belügyminiszter, Gérard Collomb is beismerte.

Főként Szudánból és Csádból érkezett illegális bevándorlók tábora a párizsi Porte de la Villette felüljáró alatt 2019. január 11-én Forrás: MTI/AP/Francois Mori

Spanyolországba is megérkezett a terror, miután Olaszország lezárta a kikötőit, és az embercsempészek Soros álcivil szervezeteivel együttműködve a spanyol kikötőkbe viszik az illegális migránsokat. Finnországban óriási botrány lett, miután kiderült, hogy az egyik közép-finnországi városban válsághelyzet alakult ki a pedofil migránsok által kislányok ellen elkövetett rengeteg szexuális erőszak miatt.

Ausztriában legutóbb egy szír migráns ölt meg egy 16 éves lányt, akit saját anyja talált meg egy parkban. Kedden egy drogcsempész késelt a bécsi főpályaudvaron, a gyilkos - és az áldozat is - Afrikából származó, spanyol állampolgárságú, de Bécsben élő migráns.