Lebukott Soros György: kiderült, hogy 3 m magas kerítés van a villája körül - videó

2019.01.16. 11:05

Amerikai oknyomozó újságírók kiderítették, hogy magas kerítéssel van körülvéve a bevándorláspárti spekuláns, Soros György Long Island-i luxusvillája. A kerítésről videófelvételt és fényképeket is közöltek. A határkerítések és falak lebontásáért kampányoló, nyílt társadalomban hívő milliárdos ezúttal csúnyán lebukott.

Hetek óta arról folyik a vita az Egyesült Államokban, hogy megszavazza-e az amerikai törvényhozás a mexikói határra tervezett kerítés építési költségeit, vagy nem.

Donald Trump elnök és a republikánusok az ország védelmének szavatolását egyértelműen a fal felépítésében látják; a bevándorláspárti demokratáknak viszont fontosabb a migráns hátterű szavazóbázisuk. Ezért ahol, amikor és ahogy csak tudják, blokkolják az építkezést.A fal a tervek alapján nagyjából 5,7 milliárd dollárba kerülne. Az amerikai emberek többsége (54%) támogatja a fal megépítését. Még a latin-amerikai bevándorlók és az indiánok körében is többségben vannak a falpártiak.

A vita miatt már közel egy hónapja részlegesen leállt a szövetségi adminisztráció munkája, a kormányzat negyede jelenleg nem működik. 

Ennek következtében csaknem 800 ezer közalkalmazott dolgozik fizetés nélkül, és közülük 380 ezret kényszerszabadságra küldtek.Most azonban kiderült, hogy a demokraták egyik legnagyobb adományozója, Soros György, aki szintén határozottan ellenzi a fal megépítését, a saját rezidenciáját magas fallal veszi körül – írja a 888.hu amerikai forrásokra hivatkozva.

A nyilvánosságra került videófelvételek és fényképek óriási felháborodást keltettek az amerikai közvéleményben.

Először a konzervatív Breitbartban jelent meg egy képösszeállítást a világban található határkerítésekről. A cikkbe (többek között) Hillary Clinton bukott külügyminiszter és Barack Obama volt államfő luxusvilláiról is kerültek be képek, melyeken jól látszódik, mekkora kerítés veszi körbe a fal felépítését leghangosabban ellenző demokrata politikusok házairól.

Később a Daily Caller közölt cikket a „Walls Across America” című műsoráról, amelyben szó esett az illegális bevándorlás mellett kiálló Soros György erődítményre hajazó rezidenciájáról is.

Mint ott elhangzott: A tőzsdespekuláns Long Island szigetén, a The Hamptons nevű luxusnegyedben épült villáját helyenként három méter magas fal veszi körül. Mi több: 10 méterenként térfigyelő kamerákat is felszereltek a betonfalra, a rezidenciát pedig fegyveres biztonsági őrök védik.

Magától vetődik fel a kérdés, hogy a határkerítések és falak lebontásával kampányoló, nyílt társadalomban hívő állítólagos filantróp, mégis miért veszi körbe magas kerítéssel a saját házát? Helyette miért nem nyitja meg a rezidenciáját az illegális bevándorlóknak?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK