A mexikói sajtó írta meg, hogy újabb migránskaravánok keltek át a mexikói-guatemalai határon. Írja a 888.hu. A mostani migránskaraván kedden kelt útra a hondurasi San Pedro Sula városából és időközben salvadori és guatemalai migránsok is csatlakoztak a tömeghez.

 Az illegális bevándorlók 1000-2000 fős csoportja a Suchiate határfolyó felett ívelő hídon keresztül jutott el a guatemalai Tecún Umán határtelepülésről a mexikói Ciudad Hidalgóba. A migránskaraván a Ciudad Hidalgótól 30 kilométerre fekvő Tapachula település irányába halad a dél-mexikói Chiapasban.

Forrás: AFP/Morena Perez Joachin

A mexikói kormány korábban bejelentette, hogy emberek csak a megfelelő iratok felmutatása mellett utazhatnak be az országba. Mexikó ezért január elején úgy döntött, hogy háromszázhetven határőrt küld az ország déli részére, a guatemalai-mexikói határsáv ellenőrzésére- számol be a cikk.

A mostani migránskaraván kedden kelt útra a hondurasi San Pedro Sula városából és időközben salvadori és guatemalai migránsok is csatlakoztak a tömeghez.

A Közép-Amerikából tömegével elinduló migránsok sorsa heves vitákat eredményezetett az USA-ban, azonban

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke ragaszkodik ahhoz, hogy nem engedi át a migránsokat a határon.

Donald TrumpForrás: AFP/Pool/Carlos Barria

Mint emlékezetes tavaly ősszel közép-amerikaiak ezrei - három karaván tagjai - próbáltak meg bejutni az Egyesült Államokba ugyancsak Hondurasból kiindulva. Hondurasi tisztségviselők szerint több mint hétezren kényszerültek visszafordulni a mexikói határon található Tijuanából, míg 2500-an úgy döntöttek, hogy minden nehézség ellenére kitartanak elhatározásuk mellett, és tovább várnak a bebocsátásra.