Autós üldözés volt Pozsonyban, ahol lövések is eldördültek - videó

2019.01.21. 08:06

Legalább negyed órán át tartott Pozsonyban szombat éjszaka az az autós üldözés, amelynél a rendőrök a menekülő autósra több figyelmeztető lövést is leadtak - számolt be közösségi oldalán a szlovák rendőrség, amely egy videót is közétett az akcióról.

Szombat éjjel a nagyszombati rendőrség közúti ellenőrzést tartott a D1-es autópályán a szlovák főváros határában. Meg akartak állítani egy kék Skoda Octaviát, de annak sofőrje a leintésre nem reagált, hanem inkább a gázpedálra lépett. A rendőrök üldözőbe vették a személyautót, amely helyenként 150-160 km/órás sebességgel szlalomozott a többi gépkocsi között.

Még lakatlan területen a rendőrök több figyelmeztető lövést is leadtak, de ez sem tántorította el a menekülő autóst. Közben mindent rögzített a rendőrautó fedélzeti kamerája. Azt is, hogy az ámokfutó férfi Pozsonyba érve, azaz lakott területen is sokszor 120-130 km/órás sebességgel száguldott. Végül a rendőröknek sikerült kilőniük az autója egyik hátsó kerekét, de állítólag még ekkor sem állt meg, hanem csak pár kilométerrel később, amikor egy magas szegélykőnek ütközött közel a belvároshoz, a Miletič úton.

Az ámokfutó Skodájának egyik hátsó kerekét kilőtték a szlovák rendőrök.Forrás: Policía SR

 Az autós üldözésben szerencsére nem sérült meg senki. Kiderült, hogy a 41 éves, pozsonyi Milan H.-tól korábban gyorshajtásért már elvették a jogosítványát. A szombat éjszakai "mutatványáért" akár két év letöltendő börtönre is ítélhetik Szlovákiában. Az autós üldözésről készült videót itt nézheti meg.