85 ember halt meg a megcsapolt üzemanyag-vezeték robbanásában

2019.01.21. 05:25

Nyolcvanötre nőtt a megcsapolt üzemanyag-vezetéknél bekövetkezett robbanás halálos áldozatainak száma Mexikóban - közölte vasárnap a mexikói egészségügyi miniszter.

Jorge Alcocer szerint 58 embert kórházban ápolnak. A vezetéket üzemeltető állami olajvállalat, a Pemex közben elismerte, hogy nem zárta el a vezeték szelepét azonnal, mihelyt észlelte a szivárgást, mert eleinte azt hitte, hogy az nem jelentős.

A Tuxpan és Tula városok között futó vezeték péntek este robbant be, néhány órával az után, hogy Tlahuelilpan külterületén tolvajok illegális csapoló nyílást fúrtak rajta, és a helybéliek kannákkal és vödrökkel próbálták felfogni a sugárban szanaszét fröcskölő üzemanyagot.

Helyszínelő dolgozik a Mexikóban felrobbant üzemanyag-vezetéknél, a Mexikóvárostól száz kilométerre, északra fekvő Tlahuelilpan településen január 19-énForrás: MTI/EPA/EFE/Mla

A robbanás következtében hatalmas tűz ütött ki, és

sok holttest szénné égett, ami lehetetlenné teszi az azonosításukat.

A szerencsétlenség épp három héttel az után következett be, hogy Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök kampányt hirdetett a bandák ellen, amelyek megcsapolják az üzemanyag-vezetékeket, évente mintegy 3 milliárd dollár veszteséget okozva az államnak.