Vérző fejek, vízágyú, könnygáz, lángok és rendőri brutalitás - újabb videó Franciaországból

2019.01.22. 09:12

Újabb olyan felvétel került elő, ami pontosan megmutatja, hogyan bánnak a bevándorláspárti, magát ultraliberálisnak tartó Emmanuel Macron rendőrei a demokratikus jogukkal élő, politikai változást követelő lázadókkal – olyan emberekkel, akik egyszerűen nem tudnak megélni. Vérző fejű sárgamellényesek, megvadult rendőrök, gumibotozások és rémült tekintetek. Az elmúlt tíz szombaton tízszer verték meg a rendőrök a lázadókat.

Itt tudja megnézni a felvételt:

Ismert, szombaton tizedszer vonultak utcára az általános társadalmi elégedetlenséget megtestesítő franciaországi sárgamellényesek Emmanuel Macron francia elnök politikáját ellenezve. Az MTI helyszíni tudósítása szerint ismét egészen brutális rendőri biztosítás fogadta a tiltakozókat: országszerte mintegy 80 ezer, Párizsban ötezer rendőrt és kommandóst vezényeltek ki az utcákra. A demonstráció hivatalos részét követően ismételten elszabadultak az indulatok Párizsban, ezúttal a Hadtörténeti Múzeum környékén került sor valóságos harcra a rendőrök és a Macron-ellenes tüntetők között. A rendőrök

könnygázzal és vízágyúkkal oszlatták a tömeget.

A francia fővároson kívül Marseille-ben és Toulouse-ban alakultak ki zavargások, a rendőrök mindegyik helyszínen brutálisan léptek fel a lázadókkal szemben.

A francia videós összeállítás az elmúlt hetek rendőri brutalitását mutatja.