A bevándorlásellenes politika jelenti az egyedüli alternatívát, amely biztonságot teremthet Európa számára – jelentette ki az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke Strasbourgban az MTI-nek nyilatkozva kedden.

Németh Zsolt, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése magyar delegációjának vezetője, valamint a magyar és a lengyel delegáció tagjai gyertyagyújtással rótták le kegyeletüket a december 11-én Strasbourgban történt terrortámadás áldozatainak emlékhelyén.

Tilki Attila, Manninger Jenő, Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselők, Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő, Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése magyar delegációjának vezetője, Kertész Ágnes, Magyarország Európa Tanács mellett működő Állandó Képviseletének vesztője, Zsigmond Barna fideszes országgyűlési képviselő, Janusz Stanczyk, Lengyelország Európa Tanács mellett működő Állandó Képviseletének vezetője, Andrzej Halicki, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése lengyel delegációjának vezetője és Gurmai Zita, MSZP-s országgyűlési képviselő a 2018. december 11-én Strasbourgban történt terrortámadás áldozatainak emlékhelyén tartott megemlékezésen 2019. január 22-énForrás: MTI/Gebauer Szabolcs

A delegációvezető kijelentette, a terrorizmus és a bevándorláspárti politika kéz a kézben jár. Európa jövője azon múlik, hogy bevándorlásellenes álláspontra helyezkedik-e, ellenkező esetben a jövőben nem beszélhetünk Európáról. Mint hangsúlyozta, a Strasbourg belvárosában található Kleber téren elkövetett támadás Európa ellen irányult, Európa lelkisége, szellemisége ellen.

A strasbourgi merényletnek öt halálos áldozata és több sebesültje is voltForrás: AFP/Frederick Florin

A megemlékezés kiállás azon Európa mellett, amelynek csak akkor van jövője, ha megerősödik keresztény identitásában, és politikájának középpontjába a biztonság megőrzését és a bevándorlásellenességet helyezi – tette hozzá Németh Zsolt.

Cherif Chekatt december 11-én nyitott tüzet a strasbourgi karácsonyi vásár látogatóira. A merényletnek öt halálos áldozata és több sebesültje volt. Chekattot Strasbourg Neudorf negyedében lőtték le két nap hajtóvadászat után.