A finneknek elegük lett abból, hogy a migránsok gyerekeket erőszakolnak

2019.01.22. 13:52

Az Odin Katonái nevű csoport az után kezdett járőrözésbe az utcákon és közterületeken, hogy a finnországi Oulu városában az utóbbi időben a migránsok egyre több nemi erőszakot követtek el gyerekekkel szemben.

A négy éve alapított szervezet tagjai többek között bevásárlóközpontokat is megfigyelés alatt tartanak, ugyanis ezek azok a helyek, ahol a migránsok leginkább leselkednek áldozataikra. Az Odin Katonáit természetesen azonnal megpróbálták rasszistának és neonácinak beállítani, amiért nem akarják tétlenül nézni, ahogyan a külföldiek vadásznak a gyerekeikre.  

A szervezet megítélése a nyilatkozatok alapján egyébként elég ellentmondásos. Seppo Kolehmainen rendőrfőkapitány például üdvözölte az utcai járőrözést, de Petteri Orpo belügyminiszter már más véleményen van: „Finnországban a hatóságok dolga, hogy gondoskodj az állampolgárok biztonságáról" – mondta a tárcavezető.

A 2015-ben kezdődött migránsválság következtében tízszer annyi bevándorló érkezett az északi országba.

Az ennek nyomán létrejött Odin Katonái mára egy kiterjedt hálózatot épített ki: jelen vannak Svédországban, Norvégiában, Németországban, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Észtországban, Kanadában, Ausztráliában és az Egyesült Államokban is.

KAPCSOLÓDÓ