Hajléktalan migráns próbált megerőszakolni egy idős nőt

2019.01.22. 12:11

Továbbra sem lehet elmondani, hogy zökkenőmentes lenne a franciaországi bevándorlók integrációja, ha egyáltalán még célja a francia politikai vezetésnek, hogy legalább minimális mértékben igazodjanak az európai kultúrához és civilizációhoz az újonnan érkezettek. Ezúttal egy hajléktalan migráns akart egy idős nőt megerőszakolni Orleans-ban, egy szintén hajléktalan kameruni pedig Lyonban támadt a rendőrökre.

A bukott szocialista belügyminiszter, Gérard Collomb városában, Lyonban egy rendezetlen státuszú, az országból már kiutasított hajléktalan támadt a rendőrökre péntek este. A Lyon 3. kerületében, elfoglalt házakban tengődő kameruni hajléktalan ellen már kiutasítási eljárás volt folyamatban. Ismeretlen okok miatt a kameruni mérges lett, majd dühét levezetendő, belekötött és verekedést kezdeményezett az arra járőröző rendőrökkel, akik kénytelenek voltak könnygáz használatával ártalmatlanná tenni a migránst.

A hajléktalant figyelmeztetésben részesítették a rendőrök megtámadása miatt, de mindenképpen kiutasítják Franciaországból - olvasható a francia LyonMag oldalán. 

Migránsok a nyugat-franciaországi Nantes városában 2018 júliusábanForrás: AFP/Sebastien Salom Gomis

Ennél jóval durvább bűncselekményt követett el a szintén hajléktalan, de neve alapján migráns hátterű Jaouad Choali, aki egy idős nőt akart megerőszakolni Orleans-ban. (A Jaouad népszerű marokkói keresztnév.) A Laprovance nevű lap értesülése szerint az eset két évvel ezelőtt történt, de sokáig titkolták, a migráns csak most áll törvényszék elé. Egy szomszéd riasztotta a rendőröket, hogy az idős nő lakásából üvöltő hangokat hall. A rendőrök egy nyitott ablakon ugrottak be, ideje volt, mert a nő épp a fiatalabb hajléktalannal dulakodott, arca vérbe fagyva, csak annyit tudott kiáltani, hogy „segítség, meg akar erőszakolni". A támadó a rendőröket is megtámadta, de sikerült megállítani. A 38 éves migráns hajléktalan a nyitott ablakon ugrott be, a nő nyakához kést szorított, majd azt üvöltözte, hogy ha „nem leszel az enyém, megöllek". Levetkőztette az idős asszonyt, és meg akarta erőszakolni, ő azonban egészen a rendőrök kiérkezéséig ellenállt. A támadó bevallotta, hogy naponta 8-10 üveg sört és két marihuánás cigarettát is elszív. Elmondása szerint csak fürdeni és enni szeretett volna. Az ügy érdekessége, hogy Choalit már vagy 12 alkalommal elítélték,és épp egy szexuális agresszió miatt kiszabott 5 éves börtönbüntetése elleni fellebbezési eljárásban volt, amikor ismét támadott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK