Naponta legalább egy gyerek változtatja meg a nemét a briteknél

Vágólapra másolva!
Soha nem azonosította magát transzneműnek annyi 16 éven aluli gyerek az Egyesült Királyságban, mint manapság. A statisztikák szerint ugyanis naponta legalább egy fiatal „változtat a nemén".
Vágólapra másolva!

„Korábban csak néhány havonta kellett egy-egy ilyen ügyet intéznünk, viszont manapság ez már hetente 7-10" – mondta el Louise Bowers hivatalnok. A legtöbb „nemváltoztató" fiatal 14-15 éves, de vannak köztük már 10 év körüliek is, ami azt is jelenti, hogy egyre több gyereknek kell „genderklinikára" járnia. Erre azért van szükség, mert például a hormonkezelések miatt speciális kezelést igényelnek, amit itt meg is kapnak.

Olyannyira természetes folyamat ez az átalakulás a szigetországban, hogy még Theresa May miniszterelnök szerint sincs ügy.

Mint mondta, elkötelezett amellett, hogy véget vessen a homofób és transzfób megfélemlítésnek. Ennek megfelelően a törvényi környezetet megreformálását is elkezdték előkészíteni, „mivel transzneműnek lenni nem egy betegség, és ezért nem is kellene úgy kezelni" – jelentette ki a kormányfő.

Chris McGovern, az oktatási hivatal egy korábbi tanácsadója ugyanakkor rávilágított a dolog üzleti oldalára is. Mint mondta, sokan csinálnak abból karriert az Egyesült Királyságban, hogy gyerekeket bátorítanak nemi identitásuk megkérdőjelezésére, amikor pedig tanáraik felhozzák a témát, a fiatalok összezavarodnak és traumatizálódnak.