Eltemették a norvég nőt, akit muszlim terroristák brutálisan meggyilkoltak

Vágólapra másolva!
Hétfőn végső nyugalomra helyezték azt a fiatal norvég nőt, akit december végén mészároltak le szélsőséges iszlamisták Marokkóban.
Vágólapra másolva!

A 28 éves Maren Ueland temetésén a család és barátok mellett részt vett a norvég egészségügyi miniszter és Lamia Radi, Marokkó norvégiai nagykövete is. A gyászszertartást a déli Time városában tartották.

A nagykövet országa nevében kifejezte együttérzését a családnak, elítélve a barbár és gyalázatos gyilkosságokat. Maren Ueland és 24 éves dán barátnője, Louisa Vesterager Jespersen tavaly év végén azért utazott Marokkóba, hogy túrázással tölthessék ünnepeket.

A december 17-re virradó éjjelen azonban négy férfi berontott az Atlasz-hegységben felállított sátrukba, majd kivégezték őket. A terroristák az egyik nőt élve lefejezték, az erről készült felvételt elküldték a nő ismerőseinek, köztük az anyjának is.

A másik áldozatról annyit tudni, hogy többször megszúrták. Holttesteiket másnap találták meg turisták.

A marokkói hatóságok összesen 22 embert tartóztattak le eddig, köztük a négy fő gyanúsítottat, akiket a brutális gyilkosságok elkövetésével vádolnak. Az észak-afrikai ország terrorelhárításának vezetője szerint a terroristák egy olyan szélsőséges sejt tagjai voltak, amely az Iszlám Államhoz tartozik.

A másik áldozatot január 12-én temették el Dániában.