Tombol a migránserőszak Ausztriában:a nők vannak célkeresztben

Ausztria, Bécs, menekültek
Migrants sit at the far end of a platform at Vienna's train station (Westbahnhof) in Vienna on September 13, 2015. Austria's state-owned rail company announced Sunday it will suspend train services with Germany as Europe tries to cope with a massive surge of refugee arrivals. The announcement came as Germany said it was reinstating "temporary" controls at the border with Austria. AFP PHOTO / JOE KLAMAR / AFP PHOTO / JOE KLAMAR
Vágólapra másolva!
Ausztriában tizenhárom nap alatt öt nővel végeztek a gyilkosok, akik egy kivételével mind bevándorlók voltak. Óriási a felháborodás az egész országban, Herbert Kickl szabadságpárti belügyminiszter már azt mondja: kitoloncoltatná az akár csak első fokon elítélt menedékkérőket is. Nemcsak nyugati szomszédunkban mindennaposak a migránsok által elkövetett, főleg a nők elleni irányuló erőszakos bűncselekmények, hanem Svédországban, Olaszországban és Franciaországban is.
Vágólapra másolva!

Ausztria a nőgyilkosságok országa – ezzel a címmel jelent meg egy osztrák kriminalisztikai magazin legfrissebb száma.

Ausztriában ugyanis az Európai Unióban egyedülállóként több nőt ölnek meg, mint férfit.

Idén tizenhárom nap leforgása alatt öt nővel végeztek a gyilkosok, akik egy kivételével mind bevándorlók. Herbert Kickl szabadságpárti belügyminiszter most azzal állt elő, hogy kitoloncoltatná az akár csak első fokon elítélt menedékkérőket is - számolt be az egyre romló osztrák közbiztonsági helyzetről a Magyar Idők.

Egyre inkább elegük van a migránsokból

Az elmúlt napokban egyre intenzívebbé vált a vita Ausztriában a januárban feltűnően gyakori nőgyilkosságok nyomán. Idén már az ötödik esettel és a negyedik olyan elkövetővel van dolgunk, aki migrációs háttérrel rendelkezik – mondta egy interjúban Karoline Edtstadler belügyi államtitkár.

Ausztriában is egyre nagyobb gondot okoznak a migránsok Forrás: NurPhoto/Jonathan Raa/NurPhoto/Jonathan Raa

A nagyobbik kormánypárt, a jobbközép Osztrák Néppárt politikusa hozzátette, a 2015-ös migrációs válsággal országa „olyan értékrendet importált, amely nem egyeztethető össze a miénkkel”, s ennek részeként „a nőkről alkotott olyan képet (is), amelyet világosan elutasítunk”. Az Osztrák Szabadságpárthoz tartozó Herbert Kickl azt szorgalmazza, hogy meg lehessen vonni mindazok menedékjogát, akiket bűncselekményért ítéltek el, akár első fokon is.

Az elkövetők 48 százaléka külföldi. Elegem van – fogalmazott a belügyminiszter.

Több nőt ölnek meg, mint férfit

A problémát az ellenzéki szociáldemokraták sem tudják a szőnyeg alá söpörni. Nem vitatom, hogy más etnikumból és kultúrákból származó férfiak egy más férfiképet hoznak magukkal – fogalmazott Gabriele Heinisch-Hosek az Österreich című lapban. A korábbi nőügyi miniszter szerint ugyanakkor

mindegy, hogy honnan érkeznek ezek a férfiak, ilyen hamis férfikép mellett nehéz elérni, hogy a konfliktusokat ne ököllel és fegyverrel oldják meg, egészen a gyilkosságig.

Ausztria egyedülálló az Európai Unión belül abban, hogy ott több nőt ölnek meg, mint férfit. Tavaly 41 nővel végeztek, és további 33-at akartak megölni.

Az illegális migránsok által elkövetett bűncselekmények száma minden nyugat-európai országban növekszik Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Nicolas Carvalho Ochoa

Leszúrlak, mint egy disznót

Egy bécsi helyszínt leszámítva mind az öt idei gyilkosságot Alsó-Ausztriában követték el. Jellemzően családi vagy párkapcsolati nézeteltérések állnak a háttérben. Egy macedón férfi egy parkolóban szúrta le a feleségét. Kiskorú gyerekeik azóta pszichológiai kezelés alatt állnak.

Egy iszlám fanatikusként ismert, török származású osztrák három gyerekük szeme láttára, 38 késszúrással ölte meg a feleségét. Egy 16 éves osztrák lányt a nála néhány évvel idősebb szíriai barátja feltehetőleg azért fojtott meg egy bécsújhelyi parkban, mert a lány szakított vele.

A fiatalembert testi sértésért korábban már kétszer pénzbüntetésre ítélték. Egy szakácsként dolgozó, de a kábítószerpiacon is ismert, etióp származású spanyol állampolgár a bécsi főpályaudvaron úgy vetett véget a nővérével támadt nézeteltérésnek, hogy leszúrta őt.

Leszúrlak, mint egy disznót!

– kiabálta a Profil nevű osztrák hetilap szerint, amely szakértőket is megszólaltat. A nők kétségbeesésükben ölnek, míg a férfiak főleg féltékenységből, illetve egy tulajdoni szemléletből – mondta Birgitt Haller konfliktuskutató, aki szerint a nők veszélybe kerülhetnek azáltal, ha van munkájuk, miközben a párjuk rosszabbul keres vagy nincs is állása.

Ausztriában a nők lettek a célpontjai a különféle támadásoknak Forrás: AFP/-

Szexrabszolgaként tartották a nőt

Mint arról korábban beszámoltunk, Nyugat-Európa többi országában is rengeteg a nők elleni erőszak, és nagyon sok a migráns hátterű támadó. Nemrég derült ki, hogy az olasz hatóságok nyomoznak egy 32 éves belga nő vallomása alapján, aki arról beszélt, hogy hat migráns elrabolta és két hónapig szexrabszolgaként tartották.

Az Odin Katonái nevű csoport az után kezdett járőrözésbe az utcákon és közterületeken a finnországi Oulu városában, mert

az utóbbi időben a migránsok egyre több nemi erőszakot követtek el gyerekekkel szemben.

A négy éve alapított szervezet tagjai többek között bevásárlóközpontokat is megfigyelés alatt tartanak, ugyanis ezek azok a helyek, ahol a migránsok leginkább leselkednek áldozataikra. Az Odin Katonáit természetesen azonnal megpróbálták rasszistának és neonácinak beállítani, amiért nem akarják tétlenül nézni, ahogyan a külföldiek vadásznak a gyerekeikre. A hatóságok meg nem tesznek semmit.

Hajléktalan migráns akart egy idős nőt megerőszakolni

Továbbra sem lehet elmondani, hogy zökkenőmentes lenne a franciaországi bevándorlók integrációja, ha egyáltalán még célja a francia politikai vezetésnek, hogy legalább minimális mértékben igazodjanak az európai kultúrához és civilizációhoz az újonnan érkezettek. Ezúttal egy hajléktalan migráns akart egy idős nőt megerőszakolni Orleans-ban, egy szintén hajléktalan kameruni pedig Lyonban támadt a rendőrökre.

Tovább nőtt a bűncselekmények száma Svédországban is ,különösen a nőket és a gyerekeket érintő nemi erőszakok száma ugrott meg 2018-ban – derült ki egy friss statisztikából, amit a svéd bűnmegelőzési intézet adott ki. Svédországban a 2015-ös migrációs hullám után ugrott meg a bűncselekmények száma, főként az illegális bevándorlók által lakott nagyvárosokban.

Svédországban a migrációs krízis kezdete óta folyamatosan nő a bűnelkövetések száma Forrás: AFP/Claus Fisker

Minél több a migráns, annál több a bűncselekmény

Azt mindenesetre le kell szögezni, és erről többször is írtunk már, hogy azokban az országokban, ahol az elmúlt időszakban megnőtt a migránsok száma, ott az erőszakos bűncselekmények száma is megnőtt. Láttuk a példákat Londonból, Németországból, Svédországból, Franciaországból, mindenhonnan, ahol migránsokat nagyobb számban fogadtak.

Különösen sok bűncselekményt követnek el a nőkkel és a homoszexuálisokkal szemben, de az antiszemitizmus elterjedése is súlyos problémát jelent a befogadó országokban.

Ami viszont megdöbbentő, hogy az egyébként mindig hangos feminista, nőket védő szervezetek és baloldali, liberális érdekképviselő csoportok soha nem emelik fel a szavukat akkor, amikor migránsok erőszakolnak meg nőket, vagy, ahogy a belga nő esetében, elrabolnak és prostitúcióra kényszerítenek valakit. Mi az oka ennek? Erről a manipulált fake news gyárakban még csak írni sem lehet, holott ez egy nagyon súlyos, emberi jogokat is érintő kérdés, amellyel komolyan foglalkozni kellene. Az Európai Parlament liberális csoportjai miért nem készítenek jelentést, elemzést arról, hogy vajon van-e összefüggés a migránsok és a bűncselekmények egyre növekvő száma között?