Újabb európai vezető politikussal tárgyalt Soros György a bevándorlásról Davosban - képek

Vágólapra másolva!
Ahogy arról már korábban az Origo is beszámolt, a Davosban zajló világgazdasági fórumon természetesen ott van a bevándorláspárti dollármilliárdos, Soros György, aki több fontos európai vezetővel is tárgyalt a napokban. A legnagyobb titokban tartott davosi találkozóról most a Tűzfalcsoport közölt képeket. Értesüléseik szerint Soros a bevándorlási hullámot kihasználva most éppen Afrikát célozta meg, ott szeretne gazdasági és politikai befolyást szerezni. Sorosnak mostanában sűrű a programja, hiszen szerdán találkozott Pierre Moscovici gazdasági és pénzügyekért felelős európai uniós biztossal, ami már a huszonegyedik hivatalos találkozója volt a spekulánsnak az Európai Unió vezetőségével. Tegnap pedig Peter Altmaier német pénzügyminiszter írta meg Twitter-oldalán, Sorossal reggelizett, és hogy milyen hálás neki. Soros tehát láthatóan magasabb fokozatba kapcsolt az EP-választások közeledtével, és megmozgatta európai kapcsolatrendszerét.
Vágólapra másolva!

Exkluzív képek Soros György titkos tárgyalásáról

Soros György nem először szólalt fel Davosban, tavaly például arról beszélt, hogy Európának többet kellene befektetnie Afrikában. A humanitárius álca persze nem szolgál mást, mint a bevándorláspárti milliárdos afrikai érdekeltségeinek további erősítését.

Forrás: Tűzfalcsoport

A Tűzfalcsoport információi szerint, mivel Európa meglepő módon feltételekhez köti az afrikai befektetéseit, úgy tűnik,

Soros Kínában látja a megoldás kulcsát, így a Nyílt Társadalom Alapítvány afrikai gazdasági vezetők képzését támogatja Kínában.

A cikk szerint Soros végső célja a korlátlan afrikai gazdasági és politikai befolyás.

A Tűzfalcsoport információi szerint a milliárdos most egy zárt vacsorán beszélt arról, hogy Kína precendens nélküli dolgot csinál a kibermegfigyelő rendszerrel, ami tökéletesen alárendeli az egyéni szabadságot a pártállamnak.

Forrás: Tűzfalcsoport

A cikk felidézi, hogy Kínának már vannak befektetései Afrikában, nem csoda, hogy megjelent a környéken Soros is, hogy szeletet kérjen magának és álcivil hálózatának a tortából.

Szerdán a gazdasági és pénzügyekért felelős európai uniós biztossal találkozott Soros

Ahogy azt az Origo is megírta, az Európai Bizottság (EB) e heti, hivatalos programnaptárából kiderült, hogy Soros György egy magas beosztású, brüsszeli politikussal tárgyalt szerdán.

Pierre Moscovici, gazdasági és pénzügyekért felelős európai uniós biztos korábban azt nyilatkozta, hogy a bevándorlási válság erősítheti az európai gazdaságot.

Soros és a balján lévő Pierre Moscovici még francia pénzügyminiszterként Forrás: BERTELSMANN.COM

Vagyis abszolút közös platformon van Sorossal a migráció ügyében.

Ahogy az ilyen esetekben lenni szokott, a találkozó tényén kívül nem sok mindenről értesülhet a közvélemény.

Egyvalami viszont biztosnak látszik: a szerdai találkozó a 21-ik volt a sorban, amit az álfilantróp az Európai Bizottság fontos vezetőivel folytatott.

Ez volt a 21 találkozója Sorosnak fontos európai vezetővel

„A nyilvánosan elérhető adatok szerint több mint 20 alkalommal volt hivatalos találkozója Soros Györgynek a legfontosabb uniós biztosokkal azóta, hogy Juncker 2014. november 1-jén hivatalba lépett” – tálalta a hírt korábban a Magyar Idők. A cikkből kiderült, hogy a bevándorláspárti üzletember többek között

Jean-Claude Junckerrel, Frans Timmermansszal, Emanuel Macronnal és Dimitris Avramopoulosszal is egyeztetett a jelenlegi uniós ciklus során.

Soros György és Jean-Claude Juncker Forrás: Origo

Az, hogy miről egyeztetett velük – akárcsak Moscovici esetében –, egyelőre csak sejthető, konkrétumokat nem árultak el a találkozókról.

Soros mellett alapítványainak munkatársai is rendszeresen találkoztak az európai vezető elit tagjaival, a nyilvánosan elérhető adatok szerint többnyire ezekben az esetekben is „ismeretlen témában”.

A bizottság naptárából vagy éppen Sorosék közösségi oldalainak átböngészése után az derült ki, hogy csak az Open Society European Policy Institute EP-akkreditációval rendelkező 12 lobbistája 52 alkalommal, vagyis szinte heti rendszerességgel találkoznak a bizottság képviselőivel.

Deutsch Tamás kérdéseket tett fel a találkozókkal kapcsolatban

A fentiek kapcsán Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő három írásbeli kérdést tett fel az amerikai milliárdosnak Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság alelnökével való találkozóiról.

Deutsch Tamás Fotó: Polyák Attila - Origo

A következő kérdéseket tette fel Frans Timmermans és Soros György közötti 2017. április 28-ai, 2018. február 1-ei, 2018. április 16-ai, valamint 2018. november 26-ai egyeztetésekről:

  • Ki kezdeményezte a találkozókat, és azok miért jöttek létre?
  • Miről volt szó a tárgyalásokon?
  • Helyénvalónak tartja-e, hogy demokratikus választásokon politikai felhatalmazással nem rendelkező személy, egy ismert üzletember, ilyen gyakorisággal egyeztethessen az Európai Bizottság vezető tisztségviselőivel?

A fideszes politikus kifogásolta továbbá, hogy

  • az elmúlt négy évben Soros György összesen legalább 15 alkalommal folytatott személyes tárgyalást az Európai Bizottság elnökével, első alelnökével, alelnökeivel és biztosokkal;
  • Soros György egyik NGO-ja, az Open Society European Policy Institute lobbistái 2014 és 2018 között legkevesebb 49 alkalommal tárgyaltak az Európai Bizottság vezető tisztségviselőivel (biztosokkal, kabinettagokkal, főigazgatókkal);
  • az Európai Bizottság tagjainak nyilvános naptára szerint Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke az elmúlt években legkevesebb négy alkalommal személyes találkozóra fogadta Soros Györgyöt.

Úgy látja, hogy annyiszor, mint Sorosnak, az Európai Unió tagországainak egyetlen állam-, illetve kormányfőjének sem volt lehetősége az Európai Bizottság vezetőivel közvetlenül egyeztetni.

Sűrű a programja: csütörtökön a német pénzügyminiszterrel reggelizett

A 888.hu vette észre, hogy Peter Altmaier német pénzügyminiszter csütörtökön Soros Györggyel reggelizett, majd a Twitteren megköszönte neki az „európai értékek” támogatását. Bejegyzésében arra is kitért, hogy az antiszemitizmust és a populizmust, az intoleranciát sosem szabad elfogadni.

A bevándorlásellenes AfD rákérdezett, hogy pontosan miről tárgyaltak a spekulánssal, mik a közös globális értékek, és miért említi egy lapon az antiszemitizmust és a populizmust. Válasz egyelőre nincs.