Anyjuk után síró medvebocsokat ölt meg egy férfi

medve, Alaszka, medvebocs
Vágólapra másolva!
Egy férfi és a fia kegyetlenül megölte az odújukban alvó anyamedvét és kicsinyeit Alaszkában. Nem tudták, hogy illegális tettükről videofelvétel készült.
Vágólapra másolva!

A 41 éves Andrew Renner, és 18 éves fia, Owen Renner 2018 áprilisában ölt meg egy medvecsaládot. Sível közelítették meg a medvék odúját az alaszkai Esther Island szigeten. A fiatal férfi a két medvebocs szeme láttára két lövéssel megölte az anyamedvét, akik sírni kezdtek anyjuk után.

Az idősebb férfi ekkor vette észre a két medvebocsot, és lelőtte őket, majd élettelen testüket a hóba dobta.

Amikor kihúzták az anyamedvét az odúból, az ifjabb Renner észrevette, hogy egy nyomkövető van rajta, amit az alaszkai vadvédelmi hatóság tett rá. Leszedte róla a nyakörvet, majd azt mondta az apjának, senki nem fog rájönni, hogy ők ölték meg a medvéket - írja a Huffington Post.

A két férfi ezután feldarabolta az anyamedvét, a maradványait zsákokba tették, és elhagyták a helyszínt.

Két nap múlva visszamentek, magukhoz vették a nyomkövetőt, felszedték a töltényhüvelyeket, és zsákokba tették a medvebocsokat. Ezután ismét távoztak.

Illusztráció Forrás: YouTube

Azt hitték, megúszhatják a tettüket, de nem tudták, hogy a nyomkövetőn kívül egy kamerával is megfigyelték a medvéket.

Az odúra irányított kamera pedig a férfiak minden tettét felvette.

A bíróság az idősebb Rennert 3 hónap börtönre ítélte, míg fia 30 nap felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A 41 éves férfi 9000 dolláros pénzbüntetést is kapott (2,5 millió forint), valamint elkoboztak tőle egy kisteherautót, egy hajót, fegyvereket, síléceket és mobiltelefonokat. A vadászengedélyét is bevonták 10 évre, a fia engedélyét pedig 2 évre.