Fegyveres támadók szöktettek meg egy rabot Franciaországban

2019.01.28. 20:16

Egy éven belül másodszor fordul elő Franciaországban, hogy fegyveres támadók megszöktetnek egy rabot. Ahogy az Origo is beszámolt róla, ma a dél-franciaországi Tarascon városában csapott le három fegyveres, a támadás során senki nem sérült meg.

Felfegyverzett férfiak támadtak egy rabszállító járműre Franciaországban hétfő délelőtt. Az eset a dél-franciaországi Tarascon városában történt – írja a BBC.

A rabot három rendőr szállította át a 150 kilométerre lévő Beziersből egy bírósági tárgyalásra, azonban a tarasconi intézmény bejárata előtt megtámadták őket.

Itt a három támadó tüzet nyitott a rendőrökre. Az egyik női rendőrt, aki próbálta megakadályozni a rablást, a támadók a földre szorították, de a rablásban senki nem sérült meg.

A támadók az eddigi információk szerint a rendőrautók kerekeire lőttek.

A támadás helyszíne FranciaországbanForrás: AFP/Gerard Julien

A támadás egész pontosan akkor történt, amikor az őrök elhagyták a járművet, hogy a bíróság épületében csöngessenek. Ekkor csaptak le a fegyveresek.

A rabról és a szöktetőkről egyelőre semmit nem közölt a rendőrség, annyit tudni mindössze, hogy fegyveres rablás miatt került börtönbe.

Francia hírforrások úgy tudják, hogy a most elszökött rab korábban már a börtönből is menekülni próbált.

Érdekesség, hogy egy éven belül ez a második ilyen jellegű szöktetés, tavaly júliusban Rédoine Faidot sikerült elrabolni egy helikopterrel, a férfit három hónappal később újra elfogták.