Fegyveres támadók szöktettek meg egy rabot Franciaországban

prison police Horizontal
Forensic police officers are at work, on January 28, 2019 outside the Courthouse of Tarascon, southeastern France, after three armed persons attacked a penitentiary convoy escorting a suspect from the Beziers prison for an hearing before a judge, helping him to escape. (Photo by GERARD JULIEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy éven belül másodszor fordul elő Franciaországban, hogy fegyveres támadók megszöktetnek egy rabot. Ahogy az Origo is beszámolt róla, ma a dél-franciaországi Tarascon városában csapott le három fegyveres, a támadás során senki nem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Felfegyverzett férfiak támadtak egy rabszállító járműre Franciaországban hétfő délelőtt. Az eset a dél-franciaországi Tarascon városában történt – írja a BBC.

A rabot három rendőr szállította át a 150 kilométerre lévő Beziersből egy bírósági tárgyalásra,

azonban a tarasconi intézmény bejárata előtt megtámadták őket.

Itt a három támadó tüzet nyitott a rendőrökre. Az egyik női rendőrt, aki próbálta megakadályozni a rablást, a támadók a földre szorították,

de a rablásban senki nem sérült meg.

A támadók az eddigi információk szerint a rendőrautók kerekeire lőttek.

A támadás helyszíne Franciaországban Forrás: AFP/Gerard Julien

A támadás egész pontosan akkor történt, amikor az őrök elhagyták a járművet, hogy a bíróság épületében csöngessenek. Ekkor csaptak le a fegyveresek.

A rabról és a szöktetőkről egyelőre semmit nem közölt a rendőrség, annyit tudni mindössze,

hogy fegyveres rablás miatt került börtönbe.

Francia hírforrások úgy tudják, hogy a most elszökött rab korábban már a börtönből is menekülni próbált.

Érdekesség, hogy egy éven belül ez a második ilyen jellegű szöktetés, tavaly júliusban Rédoine Faidot sikerült elrabolni egy helikopterrel, a férfit három hónappal később újra elfogták.