Sargentini beszél a sajtószabadságról, de nem szereti

2019.01.29. 14:54

A magyar jogállamiságról tartott előadást a hazánkat elítélő Soros-Sargentini jelentés megfogalmazója, Judith Sargentini zöldpárti holland európai parlamenti képviselő Amszterdamban. Az eseményre hiába regisztrált az Echo TV stábja is, a biztonsági őrök kivezették a televízió munkatársait. Sargentini ugyanis a magyar tévéstáb jelenlétében nem volt hajlandó megtartani az előadást. Úgy látszik, hogy a magyar sajtó- és szólásszabadságért állandóan „aggódó" holland politikus ezeket az elveket nem vonatkoztatja saját magára is.

A szélsőbaloldali nézeteket valló, erősen bevándorláspárti Sargentini a magyar jogállamiságról tartott előadást hétfőn az Amszterdami Egyetem jogi karán.

Az esemény sajtónyilvános volt.

Ennek ellenére, amikor meglátta az Echo Televízió kameráit, a holland politikus elhagyta az előadótermet, majd biztonsági őrök kíséretében tért vissza, akikkel kivezetette a magyar TV munkatársait.

A biztonságiak először azt hazudták, hogy nincs elég hely, noha a terem csak félig volt tele, majd azt állották, hogy nem regisztrált a stáb az előadásra.

Miután a TV munkatársai megmutatták a regisztrációval kapcsolatosan kitöltött kérdőívet, egy újabb engedélyt kértek az őrök, majd e dokumentum hiányára hivatkozva eltávolították a teremből a magyar televízió munkatársait.

Így a holland képviselőt nem lehetett kérdezni a Magyarországgal kapcsolatos, általa kezdeményezett szerdai vitanapról és az EP-választásokról sem.

Judith Sargentini, a válogatott hazugságoktól hemzsegő, általa összeállított Soros-Sargentini jelentésben - többek között - éppen a sajtó- és szólásszabadságot kérte számon a magyar kormánytól, de úgy látszik, hogy ezeket az elveket saját magára már nem vonatkoztatja.