Sargentini beszél a sajtószabadságról, de nem szereti

Sargentini jelentés, Orbán ellen felszólalók
Judith Sargentini- Holland Baloldali Zöldek tagja
Vágólapra másolva!
A magyar jogállamiságról tartott előadást a hazánkat elítélő Soros-Sargentini jelentés megfogalmazója, Judith Sargentini zöldpárti holland európai parlamenti képviselő Amszterdamban. Az eseményre hiába regisztrált az Echo TV stábja is, a biztonsági őrök kivezették a televízió munkatársait. Sargentini ugyanis a magyar tévéstáb jelenlétében nem volt hajlandó megtartani az előadást. Úgy látszik, hogy a magyar sajtó- és szólásszabadságért állandóan „aggódó" holland politikus ezeket az elveket nem vonatkoztatja saját magára is.
Vágólapra másolva!

A szélsőbaloldali nézeteket valló, erősen bevándorláspárti Sargentini a magyar jogállamiságról tartott előadást hétfőn az Amszterdami Egyetem jogi karán.

Az esemény sajtónyilvános volt.

Ennek ellenére, amikor meglátta az Echo Televízió kameráit,

A biztonságiak először azt hazudták, hogy nincs elég hely, noha a terem csak félig volt tele, majd azt állották, hogy nem regisztrált a stáb az előadásra.

Miután a TV munkatársai megmutatták a regisztrációval kapcsolatosan kitöltött kérdőívet, egy újabb engedélyt kértek az őrök, majd e dokumentum hiányára hivatkozva eltávolították a teremből a magyar televízió munkatársait.

Így

a holland képviselőt nem lehetett kérdezni a Magyarországgal kapcsolatos, általa kezdeményezett szerdai vitanapról és az EP-választásokról sem.

Judith Sargentini, a válogatott hazugságoktól hemzsegő, általa összeállított Soros-Sargentini jelentésben - többek között - éppen a sajtó- és szólásszabadságot kérte számon a magyar kormánytól, de úgy látszik, hogy ezeket az elveket saját magára már nem vonatkoztatja.