Leszakadt elektromos vezeték csapott agyon több állatot egy nemzeti parkban

2019.01.29. 18:56

Elpusztult egy szélesszájú orrszarvú, egy zsiráf, két oroszlán és két hiéna egy leszakadt elektromos vezeték okozta balesetben a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban.

Ike Phaahla, a Dél-afrikai Nemzeti Parkok Szövetségének (SANParks) szóvivője azt mondta, az állatok tetemére a hétvégén bukkantak rá a dél-afrikai villamosenergia-szolgáltató szakemberei, akik egy áramkimaradás okát mentek feltérképezni a parkban.

Úgy tűnik, hogy a heves esőzés és szél miatt egy elektromos vezeték leszakadt, és az áram agyonütött egy zsiráfot, egy szélesszájú orrszarvút, két oroszlánt és két hiénát

- mondta a SANParks szóvivője.

A hatóságok feltételezése szerint lehetséges, hogy

a zsiráf vagy az orrszarvú pusztult el elsőként, a két oroszlán és két hiéna pedig odament, hogy tetemükből lakmározzon, de a vezeték még feszültség alatt volt.

A Kruger Nemzeti Park a Dél-afrikai Köztársaság egyik legfőbb turisztikai attrakciója, az odalátogatók rengeteg afrikai állatot láthatnak szafarijuk során.

A park körülbelül 400 kilométerre északkeletre fekszik Johannesburgtól. A baleset a park legnagyobb pihenőtábora, Skukuza közelében történt.

A helyi környezetvédelmi minisztérium szerint a Kruger szélesszájú orrszarvú-populációja 4700-5500 egyedet számlált 2017-ben.