Soros álciviljei megsértődtek, perlik az olaszokat

migránsok az aquariuson
Az SOS Méditerranée civil szervezet 2018. augusztus 13-án közreadott felvételén bárkáról felvett, Európába igyekvő afrikai bevándorlókat szállítanak gumicsónakban a szervezet Aquarius mentőhajóra a Földközi-tengeren augusztus 10-én.
Vágólapra másolva!
A német Sea Watch nevű Soros-szervezet feljelentette az olasz államot az Emberi Jogok Európai Bíróságán, miután 47 illegális bevándorlót szállító hajójukkal nem köthettek ki Szicíliában.
Vágólapra másolva!

Az álcivil szervezet szóvivője, Ruben Neugebauer azt mondta, hogy az után választották ezt a drasztikus lépést, miután január 19-én a többnyire szubszaharai migránsokat szállító Sea Watch 3 nevű hajójuk a Földközi-tengeren ragadt. Szerinte – az egyébként népszerűségi rekordokat döntögető – Matteo Salvini olasz belügyminiszter „politikai foglyokként" kezeli a hajón lévő illegális bevándorlókat, és próbálja a hollandokra hárítani a felelősséget. Amiben egyébként semmi irracionális nincsen, ugyanis az érintett Soros-bárka holland zászló alatt tevékenykedik, viszont jelenleg a rossz időjárás miatt Szicília környékén tartózkodik.

A szóvivő szerint a nemzetközi vizeket szabályozó törvények alapján ilyen rossz időjárás miatt a legközelebbi biztonságos kikötőbe kellene szállítani a civilek hajóját.

Olaszország belügyminisztere azonban tavaly nyár óta egyetlen migránshajót sem enged kikötni az országban.

Az EU emiatt egy hasonló ügyben nyolc tagállam között osztott szét 50 illegális bevándorlót a hónap elején. Salvini kedden azt mondta, hogy a csak akkor szállhatnak partra a migránsok, ha utána azonnal Hollandiába vagy Németországba távoznak, az érintett NGO-k országába.

Csakhogy a hollandoknak sem kell a migránshajó,

hétfőn ugyanis visszautasították az olaszok kezdeményezését a 47 bevándorló befogadására. Mint mondták, „a hajó a holland zászló alatt saját kezdeményezésre cselekedett".