A bevándorlás és az integráció elbukott Belgiumban

BELGAPOLITICS BRUXELLES BRUSSEL BRUPARL OPENING SESSION ANNEE JA
Alain Destexhe belga szenátor szerint nagyon súlyos a migrációs helyzet Belgiumban.
Vágólapra másolva!
Mielőtt túl késő lenne – címmel megjelent könyvében Alain Destexhe brüsszeli liberális képviselő azt állítja, Belgiumba népességarányosan kilencszer annyi bevándorló érkezett az elmúlt években, mint a többi nyugat-európai országba, ezért itt a bevándorlás súlyosabb következményeivel kell számolni hosszú távon. Szerinte az együttélés feszültséget generál a belgák és a bevándorlók között, az integráció elbukott. Alain Destexhe exkluzív interjút adott az M1-nek.
Vágólapra másolva!

A liberális politikus szerint az a probléma, hogy

nem volt demokratikus vita sem a parlamentben, sem az emberekkel arról, hogy milyen migrációs politikát akar Belgium.

Alain Destexhe belga szenátor szerint nagyon súlyos a migrációs helyzet Belgiumban. Forrás: BELGA/AFP/Dirk Waem

- nyilatkozta Destexhe, aki szerint 2000-ig sikerült nagyjából kézben tartani a helyzetet, de néhány akkori intézkedés nagymértékben elősegítette a bevándorlás jelentős növekedését.

A szenátor hozzátette, hogy az integráció elbukott Belgiumban.

Alain Destexhe beszélt a 2015-ös európai menekültválságról és Angela Merkel német kancellár döntéséről is, aki megnyitotta az európai határokat a migrációs áradat előtt. Szerinte a kancellár nem egyeztetett sem a belgákkal, sem a magyarokkal, egyik európai partnerrel sem, sőt, még a német parlamenttel sem. A brüsszeli liberális képviselő megjegyezte, hogy Merkel teljesen egyedül döntött, és ez súlyos demokratikus probléma. Az Alain Destexhe brüsszeli képviselővel készített teljes interjút 19 órakor láthatják az M1-en.