A németországi migránsok kétharmada munkanélküli

Németország menekültek
INGOLSTADT, GERMANY - MAY 15: Residents stand together at the Bavarian Transit Centre Manching/Ingolstadt for asylum-seekers on May 15, 2018 in Ingolstadt, Germany. The transit center, one of several in Bavaria, houses asylum applicants whose chances of receiving asylum are slim and who will likely be deported. The centre has come under heavy criticism due to the long processing periods for the asylum assessments and the few occupational options for residents while they wait. Germany took in over one million refugees and migrants in 2015/2016. The government is under popular pressure to expedite the deportation of people who do not qualify for asylum. (Photo by Alexandra Beier/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Egy szélesebb körben végzett felmérésen alapuló tanulmány szerint, a Németországban élő migránsok 65 százaléka még mindig munkanélküli és komoly lemaradásuk van a német nyelv elsajátítása terén is. A tanulmány határozottan megcáfolja a bevándorláspárti politikusok azon hazugságait, hogy a migránsok magasan képzettek, majdnem mind dolgoznak, és több nyelven beszélnek.
Vágólapra másolva!

A tanulmány 2016-ban mintegy 7500, 2017-ben 5500 migráns vizsgálatával végzett reprezentatív felmérésen alapul.

A Német Szövetségi Migrációs és Menekültügyi Hivatal adatai szerint ugyan már vannak migránsok, akik találtak munkát,

65 százalékuk azonban még mindig munkanélküli,

ráadásul a német nyelv ismeretével is komoly gondjaik vannak.

Migránsok a németországi Ingolstadtban Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Alexandra Beier

Herbert Brücker migrációkutató szakember ugyanakkor a saját felméréseiből kiindulva kijelentette, hogy

Azon kevesek pedig, akik magasan kvalifikált munkát végeztek hazájukban, Németországban nem találtak a képesítésüknek, korábbi munkakörüknek megfelelő munkát.

A tendencia azt mutatja, hogy nagyon egyszerű, bárki által elvégezhető munkát találnak csak maguknak.

A migránsok mindössze 3 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a szakképesítésének megfelelő munkát végzi Németországban is.

A német nyelvtudással kapcsolatban nem rendelkeznek a szakértők komolyan vehető adatokkal, mivel a felméréseket nem nyelvi tesztekkel vagy szóbeli interjúkkal végezték,

hanem „önbevallásos" alapon.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a

- közölte Nina Rother, a Szövetségi Migrációs és Menekültügyi Hivatal munkatársa az N-TV-nek adott interjújában.

A gyakorlat pedig azt mutatja, hogy komoly lemaradások vannak ezen a területen is, ami szintén megnehezíti, hogy dolgozzanak a migránsok.

A Német Statisztikai Hivatal (Destatis) adatai alapján csak 2018-ban

majdnem 1,7 millió migránst tartottak nyilván Németországban,

ez mintegy 83 ezer fővel, 5,2 százalékkal több az egy évvel korábbinál, és csaknem a duplája a nemzetközi migrációs válság elmélyülése előtti utolsó évben, 2014-ben regisztrált 851 ezernek.

A migráns-munkanélküliség, mint jelenség egész Nyugat-Európában súlyos probléma.

Anglia második legnagyobb városában,

Birminghamben a lakosságnak lassan a fele migráns és migráns hátterű, a munkaképes lakosságnak csak a 65 százaléka dolgozik,

és majdnem 50 ezren még angolul sem beszélnek.

Franciaországban bizonyos szempontból más a helyzet, oda ugyanis évente több százezres nagyságrendben érkeznek migránsok a volt gyarmataikról (Afrika franciák általi újragyarmatosításával kapcsolatban épp a napokban illette súlyos kritikával a macroni bevándorláspárti külpolitikát Luigi di Maio olasz miniszterelnök-helyettes) ezért vannak migránsok, akik beszélik a francia nyelvet.

Viszont jelentős részük ennek ellenére munkanélküli.

A Francia Statisztikai Hivatal szerint kétszer annyi munkanélküli kerül ki a migráns és migráns hátterűek közül.

Ezek az adatok egyértelműen megcáfolják a hazai, a nyugati és a brüsszeli bevándorláspárti politikusokat, akik folyamatosan azt hazudják, hogy a migránsok magasan képzettek, majdnem mind dolgoznak, és több nyelven beszélnek.