Fidesz: Az EP-vita a Soros-féle bevándorláspárti politikusok kampányeseménye

2019.01.30. 13:19

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy az Európai Parlament (EP) Magyarországról szóló vitája a Soros György-féle bevándorláspárti politikusok kampányeseménye, ezért abban a kormány nem vesz részt, és még kevésbé asszisztál ehhez a miniszterelnök.

Hidvéghi Balázs kijelentette: amikor az elmúlt években volt tétje és egy minimális szintű komolysága egy Magyarországról szóló brüsszeli vitának, akkor azon a miniszterelnök mindig személyesen részt vett, és megvédte Magyarországot.

Hidvéghi BalázsForrás: MTI/Kallos Bea

A mai esemény azonban semmilyen szempontból nem vehető komolyan, pontosan tudjuk, mi fog ma történni: Soros emberei, a bevándorláspárti politikusok mondvacsinált hazugságokkal támadják majd hazánkat– tette hozzá.

Mint elmondta,

ebben főszereplő lesz a Soros-Sargentini jelentés összeállítója, Judith Sargentini mellett Frans Timmermans is, aki az Európai Bizottság tagjai közül a legtöbbször találkozott Soros Györggyel, és aki az európai szocialisták csúcsjelöltje.

A kommunikációs igazgató kiemelte: a Magyarország elleni támadás valódi oka, hogy a magyarok nemet mondtak a bevándorlásra, a kormány pedig ezt képviseli, ezzel viszont akadályt jelent a Soros-féle bevándorláspárti erőknek.A Fidesz-KNDP EP-képviselői egyébként részt vesznek a vitában, és el fogják mondani véleményüket.

A brüsszeli bevándorláspárti erők mindig azokat az országokat támadják, amelyek szembeszállnak az erőltetett migrációval, ezért szerveznek lejárató akciókat, ezért írnak hazugságokat tartalmazó jelentéseket, és ezért szerveznek migrációpárti kampányeseményeket az Európai Parlamentben – jelentette ki.

A politikus beszélt arról is, ez az EP már egy kifutó széria, a képviselők az utolsó hónapjaikat töltik Brüsszelben a májusi választások előtt. Hidvéghi Balázs kijelentette:

a májusi EP-választás sorsdöntő lesz, mert az európai emberek végre közvetlenül mondhatnak véleményt a bevándorlásról. A választás tétje az, hogy sikerül-e megállítani a bevándorláspárti erőket

A Fidesz minden erejével azért dolgozik, hogy ez sikerüljön.”

Forrás: Origo

Az Európai Parlament plenáris ülésén a képviselők egyebek mellett vitáznak a jogállamiság és az alapvető jogok magyarországi helyzetéről, és értékelik a 7. cikk szerinti eljárás megindítása óta eltelt időszak fejleményeit.

Hidvéghi Balázst kérdezték a Szicília partjainál veszteglő, holland felségjelű, de egy német álcivil szervezet tulajdonában álló Sea Watch 3 nevű, migránsokat csempésző Soros-hajóról is. A politikus felhívta rá a figyelmet, hogy:

Németország és Hollandia viselkedése az álszentséget és felelőtlenséget mutatja, mert bár számtalan alkalommal kiálltak a migráció mellett, most, hogy itt vannak a migránsok, mégsem akarnak kaput nyitni és befogadni őket. Mint mondta, ezért lényeges az európai emberek érdekével ellentétes, az egész EU-t veszélybe sodró bevándorláspárti politika megállítása.

Kérdésre válaszolva kiemelte: a migráció olyan új kihívás Európában, amiről nem döntöttek az emberek. A jelenlegi bizottság és parlament nem rendelkezik felhatalmazással arra, hogy jogaikkal visszaélve, a jogállamiságot saját szájízük szerint értelmezve zsarolják a bevándorlást ellenző országokat.

Hozzátette: a Fidesz EP-programja világos, ha valaki visszaél az EP működésével, és antidemokratikus módon akarja áterőltetni a döntéseket, annak ellent kell állni.