A michigani nyugdíjasok képesek voltak kijátszani azt a lottót is, ami arról volt híres, hogy állítólag soha senki nem nyerhette meg rajta a főnyereményt.

Jerry Selbee és felesége, Marge 2003-ban próbáltak először szerencsét a lottón – idézte fel történetüket a Mirror. Azonnal kemény fába vágták a fejszéjüket: egy olyan újfajta játékot céloztak meg, amely bár ötmillió dolláros jackpotot kínált, a főnyereményt gyakorlatilag lehetetlen volt megnyerni. Az volt a szabály, hogy ha senki sem viszi el a hatalmas összeget, a teljes nyereményt szétosztják az öt-, négy- és háromtalálatosok között.

IllusztrációForrás: flickr.com

Jerry ezen felbuzdulva 3600 dollárért vett szelvényeket. Úgy volt vele, ha a főnyereményt nem is sikerül elhozniuk egy összegben, a négy- és háromtalálatosok sokat hozhatnak a konyhára. A kísérlet jól sikerült, a házaspár 6300 dollárt nyert a több száz szelvénnyel.

Legközelebb már 8000 dollárért vettek szelvényeket, ezekből 16 ezret sikerült visszanyerniük. 

Michiganben megszüntették az ötmillió dolláros jackpotot ígérő lottót, ezért a nyugdíjasok kénytelenek voltak átjárni Massachusettsbe, ahol órákon keresztül töltögették a szelvényeket. A legnagyobb nyeremény, amit innen elhoztak, 17 millió dollár volt.

Össznyereményük az évekig tartó kitartó töltögetés miatt elérte a 26 millió dollárt.

Jerry Selbee és felesége hamar a lottózók mumusává vált. Az egyik társaság feljelentést is tett ellenük. A rendőrség azonban nem talált arra utaló jelet, hogy az idősek csalással szerezték volna a pénzüket.