Egy héten belül a negyedik migránstábort számolták fel Párizsban

2019.01.31. 19:18

Mintegy 130 ember szállítottak el csütörtökön a francia hatóságok Párizs északi részéről egy utcai migránstáborból. Egy héten belül ez volt a negyedik táborhely, amelyet felszámoltak a francia hatóságok.

A Párizs környéki Ile-de-France régió prefektúrájának tájékoztatása szerint 127 egyedülálló, többségében afrikai férfit vittek biztonságos helyre, elsősorban tornatermekben kialakított átmeneti befogadóhelyekre.

A bevándorlók a párizsi körgyűrű egyik körforgalmában egymás mellé szorosan kifeszített sátrakban éltek borzalmas higiéniai körülmények között.

Egy híd alatt tábort vert afgán migránsok bontják el sátraikat rendőri utasításra az igazoltatásukat követően Párizsban.Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

Egy héten belül ez volt a negyedik migránstábor, amelyet kiürítettek a hatóságok a francia fővárosban, ahol eddig mintegy ezer embert szállítottak el fedett helyekre.
A francia kormány januárban felgyorsította a hasonló kisebb táborhelyek felszámolását, miután a France terre d'asile (FTDA) nevű civil szervezet összesítése szerint január elején 2230 afgán, szudáni, eritreai és szomáliai migráns élt sátortáborokban a párizsi utcákon.