Egy héten belül a negyedik migránstábort számolták fel Párizsban

Párizs, migránstábor
Egy híd alatt tábort vert afgán migránsok bontják el sátraikat rendőri utasításra az igazoltatásukat követően Párizsban.
Vágólapra másolva!
Mintegy 130 ember szállítottak el csütörtökön a francia hatóságok Párizs északi részéről egy utcai migránstáborból. Egy héten belül ez volt a negyedik táborhely, amelyet felszámoltak a francia hatóságok.
Vágólapra másolva!

A Párizs környéki Ile-de-France régió prefektúrájának tájékoztatása szerint 127 egyedülálló, többségében afrikai férfit vittek biztonságos helyre, elsősorban tornatermekben kialakított átmeneti befogadóhelyekre.

A bevándorlók a párizsi körgyűrű egyik körforgalmában egymás mellé szorosan kifeszített sátrakban éltek borzalmas higiéniai körülmények között.

Egy híd alatt tábort vert afgán migránsok bontják el sátraikat rendőri utasításra az igazoltatásukat követően Párizsban. Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

Egy héten belül ez volt a negyedik migránstábor, amelyet kiürítettek a hatóságok a francia fővárosban, ahol eddig mintegy ezer embert szállítottak el fedett helyekre.
A francia kormány januárban felgyorsította a hasonló kisebb táborhelyek felszámolását, miután a France terre d'asile (FTDA) nevű civil szervezet összesítése szerint január elején 2230 afgán, szudáni, eritreai és szomáliai migráns élt sátortáborokban a párizsi utcákon.