Működik a Salvini-recept: a migránsok már inkább kerülik az olaszokat

SALVINI, Matteo
Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a Liga vezetője.
Vágólapra másolva!
Idén januárban 95 százalékkal kevesebb migráns érkezett Olaszországba, mint egy évvel korábban – köszönhetően Matteo Salvini belügyminiszter rendkívül hatékony bevándorláspolitikájának.
Vágólapra másolva!

A hivatalos adatok szerint 2018 januárjában 3176 illegális bevándorló érkezett az olaszokhoz a baloldali Demokrata Párt kormányzása alatt. Akik egyébként azt mondták a választóknak, hogy „aktívan dolgoznak a partraszállások csökkenéséért" – mint láthattuk, kevés sikerrel.

Az igazi fordulat akkor állt be az olasz migránspolitikában, amikor tavaly áprilisban felállt a jobboldali Északi Ligát is sorai között tudó új olasz kormány, és aminek belügyminisztere a bevándorlásellenes Matteo Salvini lett.

A tárcavezető közölte a Soros-féle álcivil szervezetekkel, hogy a migránstaxiként funkcionáló hajóikat a továbbiakban nem látják szívesen az olasz kikötőkben.

Miután pedig lezárták a kikötőket Soros bárkái elől, Salviniék a deportálásokra kezdtek koncentrálni. Ennek az lett az eredménye, hogy 2018-ban Európában példátlan számú radikális iszlamistát utasítottak ki, a lakosság pedig ismét biztonságban érezhette magát.

Soros álciviljeinek olyan szinten szúrja a szemét Salvini, hogy minden lehetséges eszközzel megpróbálnak fellépni ellene.

Legutóbb például a feljelentették az Emberi Jogok Európai Bíróságán, miután nem engedte kikötni a holland zászló alatt működő, Sea Watch 3 nevű úszó migránstaxit

a siracusai kikötőben.

A belügyminiszter közölte velük, hogy csak akkor szállhat partra a 47 szubszaharai illegális bevándorló, ha más Európai országok, például Hollandia és Németország hajlandóak befogadni őket, illetve azonnal el is indulnak.

Salvini terve ismét bevált, Giuseppe Conte szerdán jelentette be, hogy a Franciaország, Németország, Málta, Portugália, Románia és Luxemburg átveszi az afrikaiakat.