Olasz EP-képviselő: Az igazi fasiszták Brüsszelben vannak

2019.02.01. 12:14

Marco Zanni, az olasz Liga (Matteo Salvini pártja) európai parlamenti képviselője a Magyar Hírlapnak adott interjújában elmondta: az uniós intézmények nem tisztelik a demokráciát, és módszeresen támadják a bevándorlásellenes kormányokat. Az EP-képviselő szerint fordulat jön az európai politikában. A bevándorláspárti brüsszeli „elitet” – véleménye alapján – a májusi EP-választáson kell legyőzni, de ez nem lesz könnyű csata, mert sok befolyásos, gazdag ember támogatja őket, köztük Soros György is.

Az európai „elitek” aggódnak, hogy a migrációs politikájukat ellenző jobboldali pártok átveszik tőlük a hatalmat, ahogyan azt a felmérések is előrejelzik. Félnek, hogy elvesztik a többségüket az uniós intézményekben.

Ezért támadják azokat a vezetőket, kormányokat, akik uniós szinten is drasztikus fordulatot követelnek a bevándorláspolitikában – közölte Marco Zanni.

De nemcsak a politikusokról van szó, nemcsak Orbán, Salvini vagy Strache követel változást, hanem az európai emberek maguk. Ez a legfontosabb. Az olasz és a magyar kormány migrációs politikája mögött ott van az emberek támogatása, hiába próbálják az „elitek” delegitimálni a demokratikusan megválasztott kormányokat – fűzte hozzá.

A politikus szerint az európai parlamenti választások a migráció kérdéséről fognak szólni. Kifejtette, hogy Matteo Salvini belügyminiszter vezetni akarja mindazokat a pártokat, akik mélyreható változásokat akarnak többek között migrációs politikában is, egységes frontot akar kialakítani velük az uniós intézményekben.

Változást akar három területen is, ahol az EU kudarcot vallott: a bevándorlás, a belső biztonság és a terrorizmus elleni harc, valamit a gazdasági fejlődés.

Salvini kampányüzenete így hangzik: kevesebbet együtt, de jobban.

Több szubszidiaritásra van szükség, a nemzetállamoknak vissza kell térnie az unió középpontjába, az egységes megoldások helyett tiszteletben kell tartani a nemzeti sajátosságokat. Ahol pedig érdemes összefogni, mint például a közös piac esetében, amiben mi is hiszünk, ott jobban kell dolgoznunk – fűzte hozzá az EP-képviselő.

Marco Zanni a Soros György által kitartott, migránsokat csempésző álcivil szervezetekről (NGO) is kifejtette véleményét.

Kijelentette, hogy Salvini rendelkezésének megfelelően az olasz kikötők zárva vannak az álcivil szervezetek hajói előtt, mert azok támogatják a migránscsempészeket. Amennyiben azonban a helyzet romlik, és szükség lesz arra, hogy megelőzzék a Soros-hajók beérkezését, vagy akár azt, hogy a csempészhajók egyáltalán elhagyják Líbia partjait, egészen biztos benne az olasz politikus, hogy a római kormány kész egységesen fellépni és bármilyen szükséges lépést megtenni.

Emellett a kormány már most hozott intézkedéseket az illegális bevándorlók hatékony kitoloncolásának érdekében – tette hozzá.

Szerinteaz Európai Parlament csak a májusi választásokig fogadhat el olyan határozatokat, amelyek a legális migrációt és az elosztást hangsúlyozzák.

Álláspontja alapján, ezek az emberek túl sok időt töltöttek itt bent az EP-ben. Fogalmunk sincs róla, mennyire szenvednek az emberek az illegális bevándorlástól.

Marco Zanni a Magyarország ellen zajló legújabb brüsszeli hadjáratról is elmondta véleményét.

Az Európai Bizottság brüsszeli épületeForrás: AFP/Anadolu Agency/Dursun Aydemir

Ha egy kormány nem ért egyet Brüsszellel, vagy az uniós elittel, egyből ráfogják, hogy nem tiszteli a jogállamiságot. Ez egy politikai eszköz arra, hogy demokratikusan megválasztott kormányokat ássanak alá – közölte.

A képviselő tagja a költségvetési bizottságnak, és felhívta rá a figyelmet, hogy a nagypártok össze akarják kötni az EU-s pénzeket a jogállamisági kritériumokkal, ez pedig túlságosan sok hatalmat adna arctalan, senki által meg nem választott uniós bürokratáknak a demokratikusan megválasztott kormányokkal szemben.

Nyíltan kijelentette, hogy nézőpontja alapján Brüsszelben sérül csak igazán a demokrácia. Nagyon reméli, hogy május után kialakul egy új többség, amely visszaszorítja ezeket a törekvéseket.

Brüsszel meg akarja mondani a magyar embereknek, mit tegyenek, pedig ők választották meg Orbán Viktort és hatalmazták fel az általa képviselt politikára, ha pedig majd mást akarnak, akkor másra szavaznak, ez a demokrácia– fejtette ki.

Brüsszelben állandóan fasisztáznak, pedig ott vannak az igazi fasiszták, akik nem tisztelik a demokráciát, a megválasztott kormányokat. De az emberek le fogják őket szavazni – közölte.

Persze nem lehet könnyű, mert sok befolyásos, gazdag ember támogatja ezt a politikát, köztük Soros György. De már látjuk a fényt az alagút végén– zárta interjúját Marco Zanni.