Bíróság elé kerül a bűnöző migráns kitoloncolását megakadályozó svéd lány

2019.02.01. 14:41

A légiközlekedés szabályainak megsértésével gyanúsítják azt a 21 éves svéd nőt, aki júliusban nem ült le egy Göteborgból induló repülőjáraton, hogy így akadályozza meg egy erőszakos bűncselekmény miatt korábban elítélt 52 éves afgán migráns kitoloncolását Svédországból. A nő pénzbírságra és akár hat hónapos börtönbüntetésre számíthat – írja a Mandiner a Deutsche Welle cikke alapján.

2019. február 4-én, hétfőn a göteborgi kerületi bíróság eljárást indít, hogy megállapítsa, Elin Ersson megszegte-e a svéd légiközlekedési jogot.

A migránsbarát svéd lány a repülőn közölte, hogy mivel „meg akarja menteni" az afgán migránst a kitoloncolástól, addig nem hajlandó leülni, míg a férfit nem viszik le a gépről.

Az utasszállító repülők pedig addig nem szállhatnak fel, amíg az összes utas nem ül a helyén bekötve.
Az utasok végül feljelentették Erssont az ügyészségen. „Ersson cselekedete sok zavart és aggodalmat okozott a repülőgépen. Néhány utast eléggé felzaklatott az eset" – mondta az ügyről James von Reis ügyész.

Ha Erssont bűnösnek találják, pénzbírságra, és akár hat hónapos börtönbüntetésre is számíthat.

Bűnöző a migráns, akit ki akartak toloncolni

Ahogy az Origo beszámolt róla, az afgán migránst korábban erőszakos bűncselekményért már elítélték, mert brutálisan megverte két kiskorú lányát és a feleségét.

A lányokat és a védelmükre kelő édesanyját azért bántalmazta a feldühödött migráns, mert a gyerekek nem akarták kikapcsolni a televíziót.

Erre ő felkapta a televíziókábelt, és azzal verte meg a lányait.Az áldozatok karján és hátán sokáig megmaradtak a csapások nyomai.

Az agresszív férfit három személy ellen elkövetett erőszakos jellegű bűncselekményért 2018. január 14-én kilenc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK