Óriási botrány Brüsszelben: lebukott Soros egyik beépített embere

2019.02.01. 15:59

Óriási botrány körvonalazódik az Európai Parlamentben. Kiderült, hogy az EP egyik szélsőbaloldali német képviselőjének az asszisztense, Marie Naass a Mission Lifeline nevű, migránsokat csempésző, Soros György által finanszírozott álcivil szervezetnek is a munkatársa. Ismét lebukott tehát a bevándorláspárti spekuláns egy újabb brüsszeli katonája.

Az Origo részletesen beszámolt a Soroshoz köthető Mission Lifeline botrányos, álházasságokra felszólító üzenetéről, és arról is, hogy szinte pártállástól függetlenül a teljes német politikai elit felháborodott ezen az ügyön.

Migránsok a Mission Lifeline hajójának a fedélzeténForrás: MTI/EPA/Mission Lifeline/Felix Weiss

A Lifeline hajójának kapitányát tavaly Máltán migránscsempészet gyanújával le is tartóztattak,  ekkor arról írtunk, hogy több kapcsolódási pont van Soros György és azon álcivil szervezetek között, amelyek illegálisan hozzák be a migránsokat a Földközi-tengeren keresztül Európába. 

Az érintett szervezetek anyagi forrásai nagyrészt a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványtól érkeznek,  de van olyan adományozó, aki korábban a csúfosan megbukott Hillary Clinton kampányát támogatta.

De nemcsak itt van kapcsolódási pont, hanem Soros György és a brüsszeli politikai elit között is.

Jellemző, hogy ezek a Soros-aktivisták nemcsak álcivil szervezeteknél dolgoznak, hanem Soros könnyedén „ejtőernyőzi" őket stratégiailag fontos állásokba,  és az sem baj, ha közben fizetik is őket, mert így a bevándorláspárti milliárdosnak több jut más, spekulatív tevékenységekkel összefüggő, titokzatos ügyeinek finanszírozására.

Tényfeltáró újságírók a kutatásaik alapján megállapították, hogy a Soroshoz köthető Mission Lifeline egyik képviselője, a magát egyébként nyíltan feministának valló Marie Naass, az Európai Parlament Egységes Európai Baloldal nevű frakcióját vezető Stefan Bernhard Ecknek akkreditált asszisztense.

Az akkreditált parlamenti asszisztensek, túlmenően azon, hogy legalább 4000 eurós fizetést vesznek fel havonta (majdnem másfél millió forint),  lényegében a parlamenti képviselők helyettesei, eljárhatnak nevükben, hivatalos megbeszéléseken vehetnek részt, röviden: mindenre rálátásuk lehet a képviselő munkájával kapcsolatban, akár bizalmas, egyes államokat érintő információkat is beszerezhetnek. 

Több mint elgondolkodtató, hogy egy bizonyítottan Soros Györgyhöz köthető álcivil szervezet aktivistája az Európai Parlamentben dolgozik főállásban.  Akár összeférhetetlen is lehetne a két tevékenység, de mivel a bevándorláspárti spekulánsról van szó, ebből az EP nem csinál semmilyen ügyet, helyette inkább teljes érdektelenségbe fulladó Soros-szeánszokat rendeznek.

Soros GyörgyForrás: AFP/2015 Getty Images/Chip Somodevilla

Politológiai elemzés vagy egy parlamenti vizsgálóbizottság jelentésének tárgyát is képezhetné az a kuriózum, hogy Stefan Bernhard Eck, a Soros-aktivista Marie Naass főnöke, egykori marketing szakember, elkötelezett állatvédő, egy olyan baloldali pártszövetségnek az egyik vezetője, amely többek között a Csehország és Morvaország Kommunista Pártja (KSCM), a Francia Kommunista Párt (PCF) vagy a kelet-német utódpárt, a Die Linke képviselőit tömöríti az EP-ben.

Önmagában döbbenetes, hogy 2019-ben még lehetnek kommunista pártok az Európai Parlamentben, ahol - elméletileg - a demokrácia, a jogegyenlőség, a szólásszabadság, mint jogelvek, folyamatosan napirenden vannak.

Nemrégiben épp Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke nyilatkozta az Origónak, hogy az összes magyarországi ellenzéki párt Soros György kezében van. 

Nagyon úgy tűnik, hogy ez igaz az Európai Parlament baloldali pártjaira is. Soros emberei ott ülnek az EP-ben,  ahogy azt már korábban megírtuk.

A májusi parlamenti választásoknak az is a tétje, hogy ezek a Soros-aktivisták (és velük együtt a kommunista baloldal képviselői) eltűnjenek az európai politika életből, és helyükre bevándorlásellenes, szuverenista, a nemzeti érdekeket képviselő politikusok kerüljenek.