A francia hatóságok három férfit gyanúsítanak azzal, hogy segítkeztek tavaly, Strasbourgban a karácsonyi vásáron elkövetett, öt embert megölő terroristának. A hírek szerint a három férfi láthatta el a radikalizálódott, migráns hátterű merénylőt fegyverrel - írja a 888.hu

Francia igazságügyi források szerint három férfit gyanúsítanak azzal, hogy fegyverrel látták el a francia állampolgárságú, Cherif Chekat, aki egy 29 éves marokkói származású, radikalizálódott francia állampolgár volt.

A terrortámadások helyszíneForrás: AFP/Frederick Florin

A 32, 34 és 78 éves gyanúsítottakat őrizetbe vették, és az igazságügyi források szerint hamarosan bíróság elé is állítják őket. A cikk emlékeztet, hogy az agyonlőtt Cherif Chekat otthonában rábukkantak egy videófelvételre, amelyből kiderült, hogy a férfi iszlamista háttérrel rendelkezik.

A videón Chekatt hűséget fogadott az Iszlám Államnak.

Ahogy arról az Origo is beszámolt, tavaly december 11-én a fenti férfi egy karácsonyi vásáron, "Allahu akbart" üvöltve a tömegbe lőtt, amivel végül öt embert megölt, és 12 másik embert megsebesített. A férfit két nappal később felkutatták és agyonlőtték a francia hatóságok.