Hátborzongató felvétel került elő a brazíliai gátszakadásról

Brazília, gátszakadás, iszap
Vágólapra másolva!
Számos megdöbbentő fotó látott már napvilágot arról, milyen pusztítást végzett a több mint 80 halálos áldozattal járó gátszakadás Brazíliában, most azonban egy felkavaró videó is előkerült a katasztrófa pillanatáról. A bányacég tározójából 12 millió köbméter iszap ömlött ki, közel 300 embert még mindig eltűntként keresnek. 
Vágólapra másolva!

A Vale SA bányavállalat zagytározója egy hete szakadt át, az iszap több száz embert sodort magával Brumadinho település közelében. A halálos áldozatok száma a katasztrófát követően szinte óráról órára emelkedett, a legfrisebb információk szerint 84-en haltak meg, és 276 embert tartanak számon eltűntként.

A cég bejelentette: mind a 10 tározóját lebontja a történtek után. A helyi hatóságok kedden őrizetbe vették a Vale SA bányavállalat három alkalmazottját, valamint két külső mérnököt, akik legutóbb a gát stabilitását ellenőrizték. A hatóságok további hét gyanúsítottat keresnek. Minas Gerais, valamint Sao Paolo állam ügyészsége emberölés gyanúja, okirat-hamisítás, valamint környezet elleni bűntett ügyében folytat vizsgálatot. A bányavállalat közölte, hogy teljeskörűen együttműködik a hatóságokkal.