Két fiatal meghalt Németországban: migránsok vonat alá lökték őket. A vezető németországi lapok és hírportálok azzal próbálták meg eltussolni a gyilkosságot, hogy egy szót sem ejtettek arról, hogy a gyilkosok migránsok voltak, és balesetként próbálták beállítani a történteket. 

A Voice of Europe azt írta, a tragédia Nürnbergben történt, a Frankenstadion állomáson. 

Mint írták, a német Süddeutsche, valamint a Bayerischer Rundfunk, Bajorország regionális közszolgálati médiuma is balesetként számolt be a történtekről. Úgy tálalták, hogy a három 16 éves fiú véletlenül esett a metrósínekre január 25-én éjjel, miközben két 17 éves, szintén német tinédzserrel vitatkoztak. 

A Frankenstadion állomáson mécsesekkel emlékeznek a két meggyilkolt fiúraForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ferdinand Merzbach

Az igazságot a Bild leplezte le. Ők azt írták, a három fiatalt két Németországban született migráns, egy török és egy görög fiú szándékosan lökte a sínekre. A három fiú közül csak egy élte túl a támadást, két barátján 80 kilométeres sebességgel hajtott át a gyorsvonat.

A Voice of Europe szerint a 16 éves fiúk Nürnberg egyik diszkójából indultak el hazafelé, amikor a migránsok megállították őket az állomáson. A rendőrség szerint valami apróságon vitatkozhattak össze, majd a migránsok rájuk támadtak.