A Soros-birodalom nem nyugszik: folytatódik a bevándorláspárti hecckampány

8th parliamentary term [13553];Brussels [5396];SARGENTINI, Judith (Greens/EFA, NL) [4376];plenary session [13331];EU mechanism on democracy, the rule of law and fundamental rights (T) [13556];EU - Hungary (T) [12341] 8th parliamentary term [13553] Brussel
Plenary session - Rule of law and fundamental rights in Hungary, developments since September 2018
Vágólapra másolva!
Kovács Zoltán államtitkár a bevándorláspárti kampány részének nevezte, a holland Geert Wilders pedig Orbán-ellenességről beszélt a Magyar Időknek a holland parlamenti delegáció törölt budapesti látogatásával kapcsolatban, amelyen a magyarországi jogállamiság helyzetét vizsgálták volna. A hágai európai ügyekkel foglalkozó bizottságban, amelynek látogatásából a magyar kormány nem kért, a bevándorláspárti erők vannak többségben.
Vágólapra másolva!

A hazai sajtóban is nagy visszhangot kapott a holland parlament európai ügyekkel foglalkozó bizottságának Budapestre tervezett látogatása, amelyet szinte az utolsó pillanatban, a magyar fél együttműködési készségének hiányára hivatkozva mondtak le - írta a Magyar Idők.

Az egyik hazai balliberális portál meg is szólaltatta Anne Muldert, a kormánypárti Néppárt a Szabadságért és a Demokráciáért (VVD) politikusát, aki elpanaszolta, hogy a szóban forgó, a jogállamiság ügyében vizsgálódó delegációt a magyar vezetés részéről senki nem akarta fogadni, így lényegében értelmét vesztette a látogatás.

Kérdés persze, hogy mit szólnának a holland politikusok, ha egy magyar parlamenti bizottság döntene úgy, hogy

sürgősen Hollandiába akarna utazni megvizsgálni az aggasztóan erősödő antiszemitizmust.

Anne Mulder egyébként meglehetősen egyoldalúan tájékozódott Magyarországról, hiszen a liberális politikus a Twitteren újságolta el, hogy a DK-s Vadai Ágnessel egyeztetett „magyar ügyben".

Kovács Zoltán: Felháborító a vizsgálat híre is

A holland hatáskörben szervezett látogatás indokoltságával kapcsolatban Kovács Zoltán a Magyar Időknek elmondta:

Magyarország ellen évek óta nemzetközi hecckampány folyik, amelynek a hágai bevándorláspárti politikai elit a zászlóvivője.

Kovács Zoltán: A holland parlamentnek erre semmilyen joghatósága sincsen Fotó: Koncz Márton

Olyan hangnemben beszélnek rólunk, ami eleve ellentmond az uniós szövetségesek közötti partnerségnek. Az említett hecckampányok során pedig előbb hirdetnek ítéletet, és csak később vizsgálódnak. Különösen így van ez a 2015-ös migrációs válság óta –mondta a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, hozzátéve: mindezek fényében

– Vajon mit szólnának, ha mi küldenénk raportőröket hozzájuk? – tette fel a kérdést Kovács Zoltán.

Magyarország-ellenesség

Szintén a hágai eljárás elfogultságáról beszélt a Magyar Időknek Geert Wilders, a legnagyobb holland ellenzéki párt vezetője.

Ha engem kérdez, jobb, ha nem foglalkoznak az ilyen kollégákkal – fogalmazott a bevándorlásellenes Szabadságpárt első embere.

Geert Wilders: A bizottság tagjai Orbán- és Magyarország-ellenesek Forrás: AFP/Yves Herman

Utoljára 2017-ben volt holland-magyar konfliktus

Az uniós ügyekben illetékes, 25 fős hágai testületben nagy fölényben vannak a bevándorláspárti erők: a jobbközép-liberális kormánypártok (és velük együtt a magyar kormányt az Európai Néppártban is gyakran támadó holland kereszténydemokraták) összesen tizenegy főt delegálnak a bizottságba, míg a baloldali pártok (köztük a Sargentini pártjaként ismert Baloldali Zöldek és a Frans Timmermanst a soraiban tudó Munkapárt) további hét politikussal képviseltetik magukat. A bevándorlásellenesek – Wildersék, illetve a Thierry Baudet-féle Fórum a Demokráciáért – pedig összesen négy fővel van jelen, vagyis több, mint négyszeres a bevándorláspártiak többsége.

A két ország hivatalos diplomáciai kapcsolata ettől függetlenül normális. Utoljára abból volt konfliktus, amikor 2017 nyarán Hollandia leköszönő budapesti nagykövete párhuzamot vont a terroristák és a magyar kormány politikája között, mire Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter konzultációra hazarendelte hazánk hágai nagykövetét. A viszony azóta helyreállt: Szijjártó Péter március elején fogadja a holland külügyminisztert Budapesten, ahol nyilván szóba kerül a mostani eset is.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2017-ben hazarendelete Magyarország hágai nagykövetét Forrás: MTI/Soós Lajos

Teljes kudarcba fulladt a Soros-szeánsz

Magyarország legutóbb múlt héten került a balliberális erők össztűzébe az Európai Parlamentben. A Soros-szeánsz teljes érdektelenségbe fulladt. Brüsszelben szinte üres terem fogadta a Sargentini és Timmermans vezette akciót.

A vita oka, hogy zajlik az európai parlamenti választási kampány, és az Európai Parlament balliberális többsége ebben a kampányban is támadást indított a magyar emberek ellen - minderről Deutsch Tamás beszélt Brüsszelben. A fideszes EP-képviselő szerint

az EP balliberális többsége alapvető jognak tekinti a tömeges bevándorlást, és támogatja azt.

Migránsvízumot akarnak bevezetni, és legalizálni akarják az illegális migrációt - tette hozzá. Soros György leghűségesebb szövetségesei a szokásos hazugságokat szajkózták a szinte teljesen üres teremben.