A migránsok a legveszélyesebbek a svéd utakon

Finnország, menekültek, migráns
Migrants queue in front of a refugee reception centre in Tornio,Finland on September 25, 2015. Finland, whose Lapland steppe forms the European Union's northernmost border, expects to receive 25,000 to 30,000 asylum applications this year, compared to 3,600 in 2014. AFP PHOTO / Lehtikuva / PANU POHJOLA FINLAND OUT (Photo by PANU POHJOLA / LEHTIKUVA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az észak-afrikai és közel-keleti bevándorlók 270 százalékkal nagyobb eséllyel lesznek részesei egy közlekedési balesetnek, mint a Svédországban születettek.
Vágólapra másolva!

A svéd közlekedési intézet emiatt átfogó vizsgálatba kezd, hogy kiderítsék, mi okozza a drámai különbségeket a migránsok és a svédek vezetési képességeiben.

Kiderült ugyanis, hogy a skandináv ország útjain messze az észak-afrikaiak és a közel-keletiek a legveszélyesebbek.

Az intézet egyik tudósa, Nils Petter Gregersen elmondta: most adatgyűjtésbe kezdenek a bevándorlók mozgásáról és szokásairól a közlekedési rendszeren belül, céljuk hogy ezek segítségével javítsanak a katasztrofális statisztikákon. Arra is gyanakodnak, hogy a migránsok származási országaiban nem annyira mélyreható a vezetésoktatás, illetve azok számára, akik háborús vagy természeti csapás sújtotta területről érkeztek, nem sokat jelent a biztonsági öv használata sem.