Páncéltörő gránátvetővel akartak kilőni egy terepjárót Ukrajnában - videó

rakétával kilőtt terepjáró ukrajnában
A fekete dzsip utasainak a haja szála sem görbült.
Vágólapra másolva!
Múlt hét kedd éjszaka az ukrajnai Dnyipro (korábbi Dnyepropetrovszk) városában a nyílt utcán rálőttek egy páncéltörő gránátvetővel egy fekete terepjáróra. Az ukrán rendőrség most egy videót is közzétett az incidensről, amelyet a dél-keleti ukrán város térfigyelő kamerája rögzített. Az utasok a telitalálat ellenére egy karcolás nélkül megúszták a rakétatámadást - számolt be a Kárpátinfo.net. 
Vágólapra másolva!

A kárpátaljai hírportál beszámolója szerint január 29-én este egy RPG kézi páncéltörő gránátvetőből lőttek rá a fekete páncélozott Toyota terepjáróra Dnyipro belvárosában egy viszonylag forgalmas főúton.

A támadó profi lehetett, ugyanis a kisméretű rakéta menet közben a terepjáró első lökhárítójába csapódott.

Az egyik ukrán helyszínelő vizsgálódik a nyílt utcán menet közben kilőtt terepjárónál Forrás: Ukrán Rendőrség

Az incidensnek nagy visszhangja volt Ukrajnában, de még Oroszországban is számos híradás beszámolt a történtekről.

Az Ukrajnai Rendőr-főkapitányság nem hozta nyilvánosságra, hogy kik utaztak a fekete páncélozott Toyota terepjáróban, mindössze annyit közölt, hogy valamennyi utas sértetlen maradt.

A fekete dzsip utasainak a haja szála sem görbült Forrás: Origo

Bár lassan már egy hét telt el az incidens óta, azonban egyelőre a bűnüldöző hatóságok nem tudták kideríteni, hogy kik lőttek a gránátvetőből a gépkocsira.

Most nyilvánosságra hozták a támadásról (a videó 32-ik másodpercénél robban a gránát!), a térfigyelő kamera által rögzített felvételeket - amelyeket lent Ön is megnézhet -, hátha az is segíthet az ügy felgöngyölítésében.