Sargentini nem volt hajlandó válaszolni a magyar nagykövet kérdéseire

Judith Sargentini
Joint AFET/LIBE committee meeting. Progress report on the Implementation of the European Agenda on Migration COM(2018)0250 and annexes - Discussion with representatives from the EEAS, from the Commission and the Migration Policy Centre
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo arról beszámolt, január 28-án a válogatott hazugságoktól hemzsegő Soros-Sargentini jelentést összeállító Judith Sargentini holland európai parlamenti képviselő az Amszterdami Egyetem jogi karán előadást tartott a magyar jogállamiság helyzetéről. A zöldpárti EP-képviselő amellett, hogy a biztonságiakkal kivezetette az előadásáról az Echo TV munkatársait, az ott jelenlévő hágai magyar nagykövet kérdéseire sem volt hajlandó válaszolni. Mindezt nyilván a szólásszabadság jegyében tette.
Vágólapra másolva!

Nagy botrányt váltott ki, hogy Judith Sargentini a magyar jogállamiságáról szóló – egyébként sajtónyilvános – előadásáról biztonsági őrökkel vezetette ki az Echo TV munkatársait, annak ellenére, hogy a stáb – a szabályoknak megfelelően – előzetesen regisztrált az eseményre.

A szélsőbaloldali EP-képviselő előadásán jelen volt a hágai magyar nagykövet, dr. Kocsis András is.

A Magyarország érdekeit Hollandiában képviselő diplomata – az előadás más résztvevőihez hasonlóan – hozzászólásokat fogalmazott meg, és kérdéseket kívánt feltenni Sargentininek,

a holland politikus azonban nem reagált a nagykövet egyetlenegy felvetésére sem.

A hazánkat elítélő Soros-Sargentini jelentés összeállítója nyíltan közölte, hogy

Az Origo megkereste a téma kapcsán dr. Kocsis Andrást, aki a következő választ küldte lapunknak:

„Először is felháborítónak tartom, hogy a bevándorláspárti brüsszeli politikusok kampányarcaként Sargentini végigturnézza fél Európát, hogy Magyarországot és a magyar embereket támadja.

Előadásokat hirdet Magyarországról, az amszterdami előadása is tele volt hazugságokkal, persze ahogy hallottam, a magyar sajtót nem engedte be, egyedüli magyarként, a közönség soraiból hallgattam végig a hazugságokat.

A szokásos hazugságokat és csúsztatásokat ismételte Magyarországgal kapcsolatban, amelyeket a magyar ellenzéktől és a Soros-hálózattól is nap mint nap hallunk.

Hozzászólásomban arra hívtam fel a figyelmét, hogy az előadása tele van hazugságokkal, és ha a Sargentini-jelentésről és jogállamiságról beszél, mondja el azt is, hogy az EP bevándorláspárti többsége az EP saját szabályait megszegve fogadta el ezt a jelentést.

Erre neki az volt a válasza, hogy kivetített egy Védjük meg Magyarországot! plakátot, amin ő is látható, és közölte, hogy ő nem áll szóba a magyar kormány képviselőivel, így velem sem hajlandó párbeszédet folytatni.

A saját közönségével persze mindenben egyetértett, a »jogállamiságról« és az »európai értékekről« beszélt, de valójában azért támadja Magyarországot, mert a magyar emberek nemet mondtak a bevándorlásra és a betelepítési kvótára.

Nem gondolom, hogy a holland-magyar kapcsolatokat mindez érdemben befolyásolná, Hollandiában nagyon sokan nem értenek egyet Sargentini asszony tevékenységével."