Magyarország konzulátust nyitott Miamiban

SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és a floridai Coral Gables polgármestere, Raúl J. Valdés-Fauli találkozója Miamiban 2019. február 5-én
Vágólapra másolva!
Magyarország konzuli képviseletet nyitott Miamiban. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek a nyitás indokaként az ott élő magyarok közösségeivel való kapcsolattartást, a gazdasági kapcsolatok fejlesztését, valamint az ott nyaralók konzuli ügyeinek intézését nevezte meg.
Vágólapra másolva!

A külügyminiszter közölte, hogy a képviseleten részben a magyarok konzuli érdekképviseletét látják el, részben pedig a külgazdasági kapcsolatokat építik.

- mondta Szijjártó Péter, aki kiemelte, hogy

dinamikusan bővülnek és javulnak a politikai és gazdasági kapcsolataink az Egyesült Államokkal, az amerikai vállalatok a második legnagyobb befektetői közösséget alkotják Magyarországon, és az EU-n kívüli legnagyobb exportpiacunk az Egyesült Államok.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és a floridai Coral Gables polgármestere, Raúl J. Valdés-Fauli találkozója Miamiban 2019. február 5-én Forrás: MTI/KKM/Kkm/Mitko Sztojcsev

- fogalmazott Miamiban Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter.