Meghalt egy férfi Texasban, akinek felrobbant az e-cigaretta a szájában

elektromos cigaretta
Sokan így tekintenek az elektromos cigarettára, mint az dohányzás egészséges alternatívájára, pedig hosszú távon nem javasolt a használata – mondja dr. Hidvégi Edit tüdőgyógyász, a Tüdőközpont orvosa. Több tanulmány is vizsgálta az e-cigaretták összetevőinek hatását. A közelmúltban a houstoni Baylor College of Medicine szakembereinek vizsgálatából az is kiderült, hogy az e-cigaretta használata olyan változásokat idézhet elő a tüdőben, amivel csökkentheti annak a természetes védekezőképességét. Ha pedig nem tud megfelelően fellépni a kórokozók ellen, akkor egy fertőzésnek nagyobb valószínűséggel lesz negatív hatása, jelentkezik szövődménye.
Vágólapra másolva!
A 24 éves fiatalember nem sokkal előtte vásárolta az elektromos cigarettát - számolt be az esetről az NBC hírtelevízió.
Vágólapra másolva!

A tragikus baleset a Texas államban lévő Fort Worthben történt még a múlt héten. A helyi halottkém jelentése szerint

William Brown halálát egyértelműen az e-cigaretta felrobbanása okozta, aminek következtében a baloldali nyaki verőere átszakadt.


A férfi nagyanyja az NBC televíziónak elmondta, hogy unokája éppen csak megvásárolta egy üzletben az e-cigattát, és először használta gépkocsijában. Brown a helyi kórházban halt meg két nappal azután, hogy a robbanás után kikászálódott autójából, és a járdán összeesett.

A boncolási jegyzőkönyv szerint az artéria szakadás nyomán agyvérzést kapott még valószínűleg ott az autóban.

E-cigaretta - Illusztráció Forrás: AFP Illusztráció

A nyomozók azt közölték az idős nővel, hogy a robbanást az e-cigi akkumulátora okozta.
William a második ember az Egyesült Államokban, akiről tudni vélik, hogy halálát e-cigi felrobbanása okozta.

Májusban Floridában egy 38 éves férfi vesztette életét, akinek a teste és az arca 80 százalékban szenvedett égési sérüléseket a robbanásban.

Az amerikai szövetségi katasztrófavédelem (FEMA) adatai szerint 2009 januárja és 2016 decembere között 195 robbanást, tüzet okozott e-cigi az Egyesült Államokban.