Donald Trump üzent Soros Györgynek

2019.02.06. 14:02

Ahogy az Origo arról beszámolt, keddi évértékelő beszédében Donald Trump amerikai elnök az Egyesült Államok déli határára tervezett fal felépítése mellett érvelt, elutasítva az illegális migrációt. Trump ezzel üzent a fal megépítését a leghatározottabban ellenző bevándorláspárti spekulánsnak, Soros Györgynek is, mert miközben Soros három méter magas kerítéssel veszi körül a luxusvilláját, addig egész Amerikát elárasztaná illegális migránsokkal.

Az Amerikai Egyesült Államok első embere a Capitoliumban elmondott beszédében kitartott az ország mexikói határán építendő fal mellett.

Donald Trump elnök kezet fog Mike Pence alelnökkel, Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata elnöke mellett, amint évértékelő beszédére érkezik a kongresszus kétházi ülésén az amerikai törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2019. február 5-énForrás: MTI/AP/The New York Times Pool/Doug Mills

Trump elnök kompromisszumot és a demokratákkal közös erőfeszítéseket szorgalmazott a határvédelem ügyében, de leszögezte, hogy a falat mindenképpen meg kell építeni.Sürgős országos válságnak minősítette az amerikai-mexikói határon a latin-amerikai migránsáradat miatt kialakult helyzetet, és emlékeztetett arra, hogy már csak tíz nap van hátra a kormányzat teljes működésének biztosításához szükséges újabb szavazásig.

Felszólította a törvényhozókat, hogy állapodjanak meg a finanszírozáshoz szükséges összeg és a déli határbiztonság megteremtésének megszavazásában.
Itt az ideje, hogy a kongresszus megmutassa a világnak: elkötelezett az illegális migráció megállítása iránt – közölte álláspontját.

Mint közismert, a washingtoni adminisztráció december 22-én részlegesen leállt: egyes kormányzati hivatalok alkalmazottai nem dolgoztak, a munkavállalókat szabadságra küldték, vagy még rosszabb esetben fizetés nélkül kellett dolgozniuk. A leállás oka az volt, hogy a demokraták és a republikánusok nem tudtak megállapodni a költségvetést illetően, mivel Trump 5 milliárd dollárt kért a déli határfal megépítésére. Mára már a legfontosabb hivatalokban véget ért a részleges leállás is. Ez volt eddig az amerikai történelem leghosszabb, 35 napig tartó részleges kormányzati leállása.

Trump a bevándorlási politika rendezését morális kötelezettségnek nevezte.

Az amerikai elnök régi álláspontját ismételte meg, miszerint híve annak, hogy az Egyesült Államok befogadjon a társadalom számára hasznos bevándorlókat, de ezeknek az embereknek törvényes úton kell az országba érkezniük.

Trump tehát ismét elutasította az illegális migrációt, véleménye alapján ennek árát a tisztességesen dolgozó amerikai polgárok fizetik meg, részben a munkahelyük elvesztésével, részben pedig a közbiztonság romlásával.

Az elnök hangsúlyozta, hogy az illegális bevándorlókkal emberkereskedők és fiatal nőket futtató bűnözők érkeznek az Egyesült Államokba.

Donald Trump hozzáfűzte: a délről érkező migránskaraván nem spontán, hanem egy megszervezett akció keretein belül jönnek az Egyesült Államok határa felé.

Az amerikai elnök ezzel a kijelentésével egyértelműen Soros Györgynek is üzent.

Kijelentette, hogy amíg a milliárdosok fallal veszik körbe magukat, addig az országba simán beengednék az illegális bevándorlókat.

Soros György három méter magas fallal vette körbe a luxusvilláját

Az Origo is beszámolt róla, hogy a bevándorláspárti spekuláns a saját rezidenciáját magas fallal veszi körül.

A nyilvánosságra került videofelvételek és fényképek óriási felháborodást keltettek az amerikai, majd pedig a nemzetközi közvéleményben is.

A Daily Caller közölt cikket a „Walls Across America" című műsorról, amelyben szó esett az illegális bevándorlás mellett kiálló Soros György erődítményre hajazó rezidenciájáról is.

Mint ott elhangzott: A tőzsdespekuláns Long Island szigetén, a The Hamptons nevű luxusnegyedben épült villáját helyenként három méter magas fal veszi körül. Mi több: tíz méterenként térfigyelő kamerákat is felszereltek a betonfalra, a rezidenciát pedig fegyveres biztonsági őrök védik.

Magától vetődik fel a kérdés, hogy a határkerítések és falak lebontásával kampányoló, nyílt társadalomban hívő állítólagos filantróp, mégis miért veszi körbe magas kerítéssel a saját házát?Helyette miért nem nyitja meg a rezidenciáját az illegális bevándorlóknak?

Az amerikai emberek 72%-a egyetért Donald Trump elnök szigorú migrációs politikájával

A CBS hírtelevízió felmérése alapján az amerikai állampolgárok 76%-a általános értelemben pozitívan vélekedik az elnök évértékelőjéről.

Nagyon magas arányban, 72%-ban fogadják el Trump mostani beszédében ismertetett álláspontját a migráció kérdéséről.

Egy három héttel ezelőtt végzett közvélemény-kutatás értelmében, az amerikai emberek többsége (54%) támogatta a fal megépítését.Még a latin-amerikai bevándorlók és az őslakos indiánok körében is többségben voltak a falpártiak.

A CBS mostani felmérése alapján, alig három hét alatt a közvélemény még nagyobb részével sikerült elfogadtatnia az elnöknek a saját nézőpontját a migrációról.

Ez óriási sikernek számít.

Kijelenthetjük, hogy Soros György ebben a témában (is) vesztésre áll.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK